Реклама / Ads
7| 5180 |21.10.2020 НОВИНИ

Шефът на БНР иска да напусне поста си

.
Андон Балтаков
Генералният директор на Българското национално радио е поискал от СЕМ да прекратят предсрочно договора му. Андон Балтаков е посочил като мотив липсата на управленска воля да се гарантира независимо и свободно от политически вмешателства обществено радио.
 

Това съобщиха от БНР.

 

Балтаков е внесъл тази сутрин писмо до председателят на надзорния орган Бетина Жотева, с което настоява правомощията му като генерален директор на обществената медия да бъдат прекратени, считано от 1 ноември.

 

“Манипулира се и се фалшифицира моето мнение като генерален директор на Българското национално радио”, посочи още Андон Балтаков.

 

Коментарът му идва по повод предложения за обсъждане законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията. Генералният директор на БНР заяви, че представеното от министъра на културата Боил Банов, с чийто доклад законопроектът бе изнесен за обществено обсъждане, е манипулативно и невярно.

 

“Това, което изключително ме възмути, е фактът, че се твърди, че БНР подкрепя този законопроект. БНР подкрепи друг законопроект, който всъщност не е поставен за обсъждане пред обществото. Липсват членове от закона, върху който ние сме работили“, поясни той.

 

Балтаков заяви, че предложеният за обществено обсъждане законопроект не е същият, в който работни групи от БНР, БНТ и СЕМ, различни министерства и медийни експерти са инвестирали стотици часове и познания.

 

"Липсва начинът, по който ще се управлява. В този закон ние бяхме поставили много ясни позиции. Не може да има една обществена мисия и един нов начин на финансиране и те да бъдат управлявани или организирани по стар начин. Става въпрос за начина, по който е отговорен генералният директор, за начина, по който се формират управителните съвети“, допълни Балтаков.

 

"Няма значение дали Андон Балтаков или Христо Петров генерален директор. Българският закон е несъвършен. След две години, ако аз си изкарам целия мандат, ще трябва да предложа нов Управителен съвет. Той ще работи с бъдещия генерален директор", коментира още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4088 |21.10.2020 ”Булгаргаз” иска ново поскъпване на газа с 8% от 1 ноември . 7| 6409 |21.10.2020 Димитър Найденов: Доган все пак си иска улицата до сарая в Росенец! . 11| 5030 |21.10.2020 Христо Иванов: Ще бъда пред ВСС утре, за да поискам дисциплинарно производство срещу Гешев . 34| 6953 |21.10.2020 САЩ готви санкции заради ”Балкански поток”. Русия иска да разшири влиянието си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads