Реклама / Ads
3| 2442 |20.05.2024 НОВИНИ

И геодезисти ще се включат в разследването на катастрофата с колата на НСО край Аксаково

.
Прокуратурата ще наеме дори геодезисти, за да направят геодезична снимка и експертиза, които да помогнат в разследването на причините за тежката катастрофа край Аксаково с автомобил на НСО, който бе бившият премиер и съпредседател на ПП Кирил Петков, съобщи БНР.
 

При инцидента в четвъртък с колата на службата за охрана и лек автомобил "Ауди", загина 63-годишният шофьор на цивилния автомобил, а съпругата му пострада тежко. Нейното състояние в момента е стабилно, но тя все още е в реанимацията на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Анна" във Варна. Пътуващите четирима от колата на НСО са невредими. В понеделник стана ясно, че ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването.

 

Автомобилите от катастрофата се намират на охраняем паркинг във Варненска област. Експерти ще проверят дали бутоните в колата на НСО за светлинна сигнализация са били включени. Те ще уточнят и други детайли, свързани с автотехническата експертиза.

 

Резултатите от аутопсията на загиналия мъж са почти готови, чакат се кръвните проби, добавят от държавното обвинение. Участъкът, на който се случи катастрофата, не се характеризира като участък с концентрация на ПТП-та или като рисков, обяви комисар Мария Ботева от Пътна полиция.

Направена е проверка на историята на нарушенията на двамата водачи - от момента на придобиването им на правоспособност досега. По думите на Ботев провиненията и на двамата водачи са назад в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не влияят пряко на безопасността на движението по пътищата от гледна точка на попадане в рискова ситуация и предизвикване на ПТП.

 

По отношение на знака "Стоп", за който имаше информация, че шофьорът не е видял, тя каза, че първоначалният оглед сочи, че знакът е поставен на правилното място. Всички автомобили на НСО имат необходимите документи, преминават годишен технически преглед. Съответният автомобил също е преминал, има сключена застраховка "Гражданска отговорност".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 18047 |20.05.2024 Могат да работят, но не искат: Над 1 млн. българи в трудоспособна възраст нито работят, нито учат . 6| 2650 |20.05.2024 Рокадите в съдебната система продължават: Апелативният прокурор на София хвърли оставка . 7| 5610 |20.05.2024 Невероятно, но факт! Съдът в Хага издаде заповед за арест на Нетаняху и Галант . 1| 2461 |20.05.2024 Първи кадри от катастрофата с Ебрахим Раиси /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads