Реклама / Ads
1| 3104 |09.01.2023 НОВИНИ

Георги Георгиев: Не бива да се повтаря безобразието с ремонта на жълтите павета

.
Георги Георгиев
Председателят на Общинският съвет в София - Георги Георгиев посочи по БиТиВи, че не е реднода се повтаря безобразието с ремонта на жълтите павета, защото това е удар в ”сърцето на столицата.” Той посочи, че кметът на София Йорданка Фандъкова е наложила глоба от 100 000 лв. на фирмата за чупенето на паветата с чук.
 

Председателят на Общинският съвет в София - Георги Георгиев посочи, че водещи строителни фирми са извършителите на знаковите ремонти в гр. София. Георгиев изтъкна, че всеки от виновните ще си получи наказанието. За това не е платен ремонтът, но жълтите паветата са увредени завинаги.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова е наложила глоба от 100 000 лв. за чупенето на паветата с чук. Георгиев посочи, че е осигурен още един служител, за да се контролира всеки един ремонт качествено и да няма после "ремонт на ремонта."


Според Георгиев въвеждането на новата електронна система за таксуване в градския транспорт работи успешно. За 10 дни са продадени 120 000 билети с времетраене от 30 и 60 мин. Георгиев иницира отпадане на глобата за валидация при пътуване, защото нейната цел е единствено да застрахова пътника в случай на инцидент. Георгиев е възложил на ЦГМ да разработи информационна кампания, която да е свързана с разясняването на ползите от валидацията на пътния документ.

 

Георгиев посочи, че е разработен законопроект, който ще бъде внесе за разглеждане и гласуване в Народното събрание. Той предвижда КАТ да има достъп до всичките 600 камери за наблюдение по пътищата, с които разполага Столична община и по този начин да могат да се използват като доказателство в съда, за да се установи извършеното нарушение. Столична община е поставила 32 табла, които отчитат радарна скорост на движещите се автомобили. Потресаващо е, че от 1-ви до 10-ти януари са засечени водачи, които управляват МПС-та с 240 км/ч в рамките на гр. София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3002 |09.01.2023 Георги Гвоздейков: В ход е процедурата за закупуване на медицински хеликоптери . 25| 45084 |08.01.2023 Трябваше да го пазите, а не да го убивате, крещял Медведев на ГРУ заради загинал олигарх, негов приятел . 1| 3105 |06.01.2023 Георги Гвоздейков: Ако има подадена оферта и има фирма-изпълнител, хеликоптер може да имаме до месец . 6| 3363 |04.01.2023 Георги Свиленски: БСП няма да подкрепи правителство, което дава военна помощ за Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads