Реклама / Ads
1| 3245 |22.02.2023 НОВИНИ

Георги Милков: Примиренчеството избуява в страх

.
В предаването “Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия Евроком Георги Милков посочи, че ”корупцията има чадъри и партийно оцветяване. Прилича на мюзикъла „Котките“, т.е. някой трябва да се грижи за конкретни лица, да ги отглежда, да ги води на прекрасни места.”
 

"Гражданският наблюдател" в Разград проследява как в общината се „източват“ публичните средства чрез обществените поръчки. Те се борят и срещу домашното насилие. Георги Милков посочи: "Имаме мечта кризистният център за домашно насилие в Разград да отвори час по-скоро. Ние имаме подкрепа за оперативни разходи и заплати. Има рампа за хора с увреждания. Имаме локална пречиствателна станция. Сегашният и предишния кмет много си приличат. Нашият проект не може да види бял свят. Свободните хора не са много долюбвани."

 

Адв. Димо Борисов: „При обществените поръчки се наблюдават индикатори за източване на публични средства. Много е трудно да се докажат такива престъпления. Масова практика при провеждането на обществените поръчки е комисията да отстранява значителна част от участниците, които не достигат до края на процедурата. Това отнема възможността за реално състезание. Другото е т.нар. „състезание с един кон.“ Участниците са почти едни и същи, тъй като всеки възложител си има любимци. Наблюдава се как масово печелят в дадена община, а в друга губят.

 

Георги Милков заяви: "Корупцията има чадъри и партийно оцветяване. Прилича на мюзикъла „Котките“, т.е. някой трябва да се грижи за конкретни лица, да ги отглежда, да ги води на прекрасни места."

 

Георги Милков пита: "Къде отидоха 77 млн. лв. за пътища в Разград за 2014-2022г. По информация на АПИ повече от 37% на пътищата в областта са в най-лошо състояние. Къде са отишли тези пари?"

 

Георги Милков поясни: „Малките обществени поръчки се осъществяват без да се обявяват. Те се дават на познати. Те са около 6 млн. лв. в област Разград за седем общини. Дефектите на законодателството е, че няма регистър и никой не следи малките обществени поръчки. Вероятно те са няколко милиона лв.“

 

Адв. Димо Борисов допълни: „Към настоящия момент Законът за обществените поръчки не върши работа. Възлагането на обществените поръчки по този начин обезсмисля състезанието, защото то на практика не се осъществява в конкурентна среда. И това важи за 70-80% от сумите.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6692 |22.02.2023 Журналистът Петко Георгиев: Радев с позицията си за Украйна опозорява България . 7| 3910 |20.02.2023 Георги Ганев: Годишнината от войната в Украйна показва невежеството и липсата на морал на Путин . 4| 3172 |06.02.2023 Георгиев проплака след ареста на границата с РСМ: Получих три удара в главата . 7| 3772 |05.02.2023 Георги Свиленски: Борисов призна, че управлява през служебния кабинет на Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads