Реклама / Ads
1| 2845 |12.07.2023 НОВИНИ

Георгиев VS. Георгиев: Рунд пореден. Кмет и шефът на СОС не могат да се разберат чия заслуга са премахнатите будки до КАТ

.
Задълбочава се сблъсъкът между Георги Георгиев (председателят на Столичния общински съвет) и д-р Делян Георгиев, кмет на столичния район “Изгрев” заради премахнатите незаконни будки край КАТ - София. Двамата се надпреварват за това чия заслуга е отстраняването им.
 

Сблъсъкът между Георги Георгиев и Делян Георгиев стана задочно, а всичко започна, след като преди два дни на фона на дейности по премахването на незаконните павильони, председателят на СОС обвини кмета на района, че “не си е мръднал пръста” и си приписа заслугите. 


Ден преди този абсурд Делян Георгиев се похвали, че именно той и екипът му са причината будките да бъдат съборени, а след това председателят на СОС и главният архитект Здравко Здравков обявиха, че Делян Георгиев няма никакви заслуги. 


"Рразбрах, че се “хваля с чужда работа” и четири години не съм си “мръднал пръста” по отношение премахването на незаконните павилиони до КАТ, а нашата районна администрация “спи тежък, зимен сън”, бидейки просто една “пощенска кутия” на Столична община… Обикновено не коментирам субективни мнения, но този път ще позволя тази волност, защото това не е мнение на кой да е, а на председателя на общинския съвет на София", заяви Делян Георгиев, който обвини шефа на СОС в "пиар акция, която се разиграва предизборно". 


Според Георги Георгиев обаче кмета на "Изгрев" си прави "помен с чужда пита". 


"Да, продължавам да твърдя, че господин Делян Георгиев не си е мръднал пръста, за да махне грозните и незаконни павилиони край столичната “Пътна полиция”.

Основната заслуга за това е на главния архитект Здравко Здравков. Господин кметът на “Изгрев” да отговори колко пъти, кога и как е проверявал законността и редовността на преместваемите обекти в района му. Длъжен е да го прави, защото това задължение му е вменено от общинския съвет.

 

Нека покаже протоколи и доказателства от такива проверки, вече и официално му изисках тази информация. Хронологията и фактите:

 

- още в средата на май 2022 година общинският строителен контрол при арх. Здравков възлага геодезическо заснемане на павилионите край КАТ-София;

- на 31 май заснемането е готово;

- на следващия ден (1 юни, 2022 г.) е изпратено на “Изгрев” с указание за незабавна проверка и предприемане на действия;

- 2 юни, съвместна проверка на общинския строителен контрол при арх. Здравков, инициирал проверката и служители на “Изгрев” установява, че нито един от павилионите няма разрешение за поставяне.


Всичките 11 акта са издадени и обявени от общинския строителен контрол към Столичната община. Не към район "Изгрев", а от екипа на главния архитект на София. Именно Здравков издаде 11-те заповеди за премахване на незаконно поставените павилиони.

 

Такива са фактите. Такава е истината. Всичко останало са политически еквилибристики, лупинги, пируети и въртележки", пише в своя позиция председателят на СОС. 


Той намеси и руската връзка на кмета на Изгрев в казуса. Причината - д-р Делян Георгиев беше подкрепен за кмет на район “Изгрев” от БСП, МИР и АБВ. На следващите избори ще бъде издигнат за кмет на района от ПП-ДП по предложение на "Спаси София". Кандидатурата му стана ясна по време на представянето на Васил Терзиев. Делян Георгиев е син на висшия служител на Държавна сигурност Младен Георгиев и беше единственият кмет, който покани руската посланичка Елеонора Митрофанова на среща в сградата на общината, малко преди Русия да нападне Украйна. 


"А за господин Делян Георгиев остава да ни отговори ще си мръдне ли пръста да се разграничи от добрите си контакти с руската посланичка, която му ходи на гости, още ли смята за излишно градинско пространство в града да се именува на Борис Немцов и какво мисли, на кого принадлежи Крим. Все въпроси, пред които пребоядисаният като кандидат на Промяната не може да стои с широко затворени очи", посочи още Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2693 |06.07.2023 Адв. Емил Георгиев: Крайно време е ПП-ДБ да внесе проекта си за конституционни промени . 2| 6731 |27.06.2023 Петко Георгиев, журналист: Скоро няма да има коалиционно споразумение, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си нямат доверие . 25| 12826 |17.06.2023 Любчо Георгиевски остро: Резолюцията на германския парламент за РСМ е като тази на Коминтерна от 1934 г. . 39| 8073 |03.06.2023 Журналистът Петко Георгиев: Кабинет "Денков-Габриел" е тежка загуба за президента Радев и руската пета колона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads