Реклама / Ads
25| 4754 |28.05.2015 НОВИНИ

Георгиева осветли "натрупването на пластовете и пистите" в Гърмен

.
Мариана Георгиева
Случаят в Гърмен е единична проява на един тежък проблем, а отговорната държавна политика е търсене и отстраняване на първопричината, заяви по НТВ Мариана Георгиева, депутат от гражданската квота на ДПС в коментар за размириците в Гърмен.
 
Този проблем не би следвало да изненадва някого и ДПС не експлоатира проблема с ромите, а говори отговорно с политики по отношение на тях. Г-н Местан нееднократно подчертава, че проблемът с образованието е отговорен подход към тази общност, каза тя.

Г-н Местан беше един мандат председател на образователната Комисия в НС при тройната коалиция, осветли Георгиева.

Популистката версия е, че става въпрос за предизборна борба, ето виждате ли натрупването на пластовете и пистите. Популисткото начало е в лицето на ПФ и РБ, посочи Георгиева.

Образование, трудова заетост, здравеопазване и жилища - това е записала Европа в политиката към малцинствата, припомни тя.

Ние сме добросъвестни и отговорни в предизборната политика, но ромите не са гласували единствено за ДПС. Те гласуват и за ГЕРБ, и за БСП, и за РБ, може би има ревност, че се обръщат и към ДПС, съобщи Георгиева. ДПС не може да бъде говорител на държавната политика по отношение на националната политика за интегриране на ромите. Но политиката трябва да започне от образованието, от детската градина, настоя тя.

В момента паралелно с Гърмен се появи проблем между два семейни клана в Лом, но това не се поставя. Проблемът не стои като отговорност само върху ДПС, посочи Георгиева. Държавата носи вина, вкл. и за случая в Дреновец; не може да вадим проблема само с едно населено място. Партньорство казва Европа, кметът е този, който партнира с хората, каза депутатът от ДПС.

Нереформирането здравеопазване и образование са ключови, те имат отношение и към демографските проблеми на обществото, в случая ние боледуваме и страдаме заради тези проблеми, заключи тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5372 |10.05.2015 Кр. Георгиева показа портфейла си в ефир, в него - 50 евро . 6| 5532 |06.05.2015 Кристалина Георгиева: Реформите са спешни . 2| 4472 |27.03.2015 К. Георгиева се похвали: Бях с Бербатов! . 45| 11560 |22.03.2015 European voice подразбра: Георгиева тайно планира да се кандидатира за шеф на ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads