Реклама / Ads
28| 5282 |22.01.2014 НОВИНИ

ГЕРБ: Докладът на ЕК е по-критичен от предишните два

.
Източник: Булфото
Значително по-критичен и негативен доклад от предишните два видя бившият правосъден министър на ГЕРБ Диана Ковачева.Последните осем месеца бяха категорично загубени за съдебната реформа, отсече бившият министър и каза, че има непоследователност от сегашното правителство.Ковачева видя положителни оценки на Брюксел само за мандата на ГЕРБ, най-вече при избора на нов ВСС и главен прокурор.
 

„Този доклад говори за отстъпление и загуба на доверие", смята тя. Според нея в документа дори не се говори за политическа воля за промяна. Оценката на ЕК за забавяне на съдебната реформа е оправдана, заяви още Ковачева."Екипът, който аз ръководех, направи сериозни усилия, каза тя. По нейни думи сега съдебната реформа е стопирана, а Законът за електронното правосъдие се бави. Тя критикува и начина на приемане на новия НК.

Партията обаче "осъзна" и своята вина за доклада - изборът на Венета Марковска за член на КС, натиск от страна на изпълнителната власт върху съдебната."Имаше период, в който имаше надежда, че това ще е последният доклад.“, каза бившият министър по еврофондовете, сега депутат от ГЕРБ, Томислав Дончев.

Той призова да не се прави едностранчив прочит на документа, защото всички живеем в България, а в крайна сметка докладът оценява не едно или друго правителството, а случващото се у нас. "По отношение на системните проблеми наблюдаваме влошаване.", каза той. Дончев разчете в доклада умора и отчаяние от случващото се в България. Кабинетът доволен от доклада, нямало нужда от кадрови промени. Той предупреди, че оттук нататък всичко, което ще прави това правителство, ще бъде гледано под лупа, включително и средствата от еврофондовете.

Веселин Вучков, депутат от ГЕРБ и бивш зам.-вътрешен министър, видя много негативна оценка за случващото се в сектор "Сигурност“.„За нас докладът е доказателство, че доверие много трудно се гради, но лесно се пропилява.“, каза Вучков и  даде за пример избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5192 |22.01.2014 ГЕРБ: БСП и ДПС водят лоялните към "порциите на властта" . 17| 5081 |22.01.2014 Вицепремиерът Златанова: Докладът на ЕК е обективен и точен . 23| 5653 |20.01.2014 Вигенин:Докладът на ЕК няма да е особено добър . 16| 5726 |20.01.2014 ГЕРБ: БСП забърка пореден дипломатически скандал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads