Реклама / Ads
6| 3226 |02.06.2021 НОВИНИ

ГЕРБ не драматизирали, действали „политически зряло“… да бе, да

.
Даниел Митов
За нас не е важно да драматизираме ситуацията. Важно е да разкажем на българските граждани какво се случва. Свръхдраматизации не бива да има. Трябва да действаме политически зряло. Това каза пред Нова телевизия Даниел Митов от ГЕРБ, а ние се сещаме не само за врчерашния свръхдраматичен брифинг, но и за новата поредица от „срещи с младите герберчета“.
 

„Истината обаче е, че всяко нещо, което беше казано вчера, че това правителство е политическо тип „Орешарски“, а не експертно, си беше изнесено с факти. Вчера на пресконференция, и господин Биков, и господин Георгиев, и господин Гаджев посочиха имена и длъжности на хора, които са назначени в сегашния кабинет и как те са свързани с БСП. 2/3 от назначенията са червени, тоест на практика президентът върна БСП във властта, без те да са спечелили избори, а очевидно връща и модела „Орешарски“. БСП на малки партизански отряди превзема властта“, запя вече изтърканата песен той.

 

„В момента се извършва преврат в България, на това поне прилича. Чрез срещата с американския посланик този служебен кабинет иска да си прави пиари с подобни срещи“, зарева Митов, а ние си спомняме и как Херо Мустафа не слизаше от джипа на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов:


.

 

На Митов му идвало в повече това с калинките, защото се уволнявали хора, които са професионалисти и са си вършили работата през годините.

 

„Подобно уволнение като това на Недялков е толкова скандално, колкото уволнението на шефа на ДАНС. Едно такова уволнение не може да оборва фактите, които изнесохме вчера. Това с калинките започва да ми идва в повече. Уволняват се професионалисти, които са си вършили работата през годините и които никой не е могъл да обвини в каквото и да било. Сега те се махат и едва ли не всички са калинки“, допълни той. 

 

Г-жа Цецка Цачева щяла да бъде по-добър президент от Румен Радев, изцепи се Дани Митов. 

 

Той изрази притесненията си, че подозренията за сценарий за оставане на служебното правителство по дълго време, може да се окажат и легитимни: „ЦИК изобщо ще могат ли да приложат гласуваното изборно законодателство? Това може да доведе до провал и касиране на изборите“, предупреди още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4247 |01.06.2021 Борисов бил притеснен за изборите. Иска младите IT герберчета да бдят за манипулации . 18| 5027 |31.05.2021 Има уплах в ГЕРБ и Т. Дончев вижда реваншистки импулс в служебния кабинет . 6| 4749 |31.05.2021 Д-р Първанова: ГЕРБ се превърна в мръсни чорапи, които обществото изхвърли . 9| 7764 |31.05.2021 Мартин Димитров: За 10 години при ГЕРБ изоставаме по доходи с 33% от Румъния и 147% от Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads