Реклама / Ads
0| 3115 |31.07.2022 НОВИНИ

ГЕРБ отварят ръце за широка надпартийна прегръдка с “идеологически близки” партии

.
ГЕРБ отварят ръце за широка “надпартийна прегръдка” с партии, които изповядват “сходни ценности”. Това стана ясно от гостуването на Десислава Атанасова от Борисовата партия в ефира на БНТ. Тя зове за политическо обединение на формациите, които застават за европейския път на България, членството в НАТО, приемането на еврото и влизането в Шенген.
 

Казано иначе - от ГЕРБ отново повтарят това, че са твърди евроатлантици и предизборно търсят “съмишленици”. Партията на Борисов остана в политическа изолация в отиващия си 47-ми парламент и се опита да бъде “конструктивна опозиция”. Не спря обаче да критикува кабинетът на Кирил Петков, а освен това да саботира и работата на Народното събрание. 

 

"Не знам дали е възможно "Продължаваме промяната" и ГЕРБ да седнат на масата на преговорите, важно е как ще ни подредят българите. Но по всяка национална важна тема надпартийно е възможно обединение на всички, които имат еднаква ценностна система”, заяви Атанасова кампанийно. 

 

Предизборната кампания все още не е започнала, защото все още настоящият парламент не е разпуснат и не са насрочени избори. Очаква се това да се случи идната седмица. Политическите лидери обаче от седмици са в режим на предизборна кампания. В момента сериозни са критиките по въпроса с газа, а “двата лагера” си разменят взаимни обвинения и градят напълно противоречащи си тези. Ето така например от бизнеса и от опозицията плашат, че газ у нас няма, докато от отиващата си власт обясняват, че всичко е наред. 

 

В ефира на БНТ Атанасова призова за “отговорно поведение” вместо чертаене на “червени, бели и всякакви линии, които някой може или не може да прескочи”.  

 

Според Десислава Атанасова, “ако е имало доказателства за корупция и кражби по време на управлението на ГЕРБ”, правителството и Бойко Рашков “са щели да ги представят до момента”. Всичко, което те направили обаче до момента било да ареставута “незаконно” Борисов и Горанов. Атанасова изтъкна още, че от ГЕРБ имат съмнения, че се краде по 1 лв. на всеки литър бензин или дизел и имало доклади на службите в тази посока

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3807 |29.07.2022 Станишев: БСП ще сгреши, ако допусне сблъсъкът между ПП и ГЕРБ . 0| 3123 |29.07.2022 От ГЕРБ обвиниха премиера, че лъже за гръцката тръба и 7-те танкера с газ от САЩ . 0| 3183 |29.07.2022 ГЕРБ и ДПС саботираха регионалната комисия за парите за пътни ремонти . 0| 3227 |28.07.2022 Настимир Ананиев: Пътищарите да протестират пред офисите на ГЕРБ и ДПС за парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads