Реклама / Ads
9| 5551 |19.04.2021 НОВИНИ

ГЕРБ се впива в министерствата

.
Източник: БГНЕС
Кадри от политическите кабинети на ГЕРБ се спасяват от уволнения, като се преназначават на държавни постове в министерства и ведомства, пише Сега. Така например от сайта на Министерството на финансите става ясно, че доскорошният зам.-министър на финансите Росица Велкова вече е директор на дирекция „Държавни разходи“. За нейното преназначение ведомството не е известило специално.
 

Бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев съобщи, че с държавен пост ще се снабди и началникът на кабинета на министъра на финансите Надежда Петрова. На първо време тя ще стане държавен експерт в отдел “Финансово оздравяване на общините”, с перспективата по-късно да бъде назначена за началник отдел в дирекция „Финанси на общините“.

 

За шеф на същата дирекция се гласи и досегашната зам.-министърка на здравеопазването Жени Начева.

 

„Тя е кадър на Горанов и Ананиев и дълги години директор Финанси в НЗОК, където поне 12-13 години шеф на Надзорния съвет беше Кирил Ананиев“, припомня Кадиев.

 

От финансовото министерство потвърждават новите назначения на Велкова и Петрова.

 

„Г-жа Велкова и г-жа Петрова са дългогодишни служители на МФ (повече от 20 години), с утвърден авторитет и професионализъм, които в мандата на настоящото правителство бяха натоварени с отговорността да заемат позициите на заместник-министри на финансите и с приключването на този ангажимент се предвижда те поетапно да се завърнат в дирекциите, в които преди това са заемали ръководни длъжности, съгласно законовите разпоредби“, посочват от пресцентъра на МФ.

 

Оттам уточняват, че Росица Велкова е оглавила дирекция „Държавни разходи“ на 12 април т.г., а на доскорошния шеф на дирекцията Владимир Петров е прекратено служебното правоотношение по негова молба поради придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст преди повече от 4 години. Преди да заеме поста зам.-министър Росица Велкова е била началник на отдел в посочената дирекция от 2001 г., уточняват още от МФ.

 

В социалните мрежи има сигнали за подобни преназначения и в други министерства. Целта на тези рокади е верните партийни кадри да не могат да бъдат лесно уволнени от следващите управляващи.

 

От „Изправи се! Мутри, вън!“ обявиха, че във вторник ще внесат предложение в Народното събрание за мораториум на действията на правителството в оставка, свързани със сключване на договори, концесии и назначения на ръководни длъжности в министерства и агенции.

 

Още миналата седмица от БСП предложиха да се въведе мораториум на правителството в оставка покрай приетото вече от 45-то Народно събрание решение да се създаде комисия за ревизия на управлението на Бойко Борисов за последните 10 г. Това предложение обаче не беше подкрепено от останалите нови партии и ДПС, с мотива че трябва да се гласува с отделен акт, а не заедно с комисията за проверка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5212 |19.04.2021 Десислава Атанасова и до днес не е разбрала кои са мутрите в ГЕРБ . 19| 4121 |19.04.2021 ГЕРБ удря Трифонов. Внесе законопроекта за мажоритарния вот . 10| 4494 |19.04.2021 Проф. Пламен Киров: В момента ГЕРБ изпиват горчивата чаша, която предоставиха на останалите ПГ през 2009 г. . 46| 15914 |19.04.2021 Огромен гаф остави многомилиардния план на ГЕРБ в ръцете на всеки с интернет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads