Реклама / Ads
22| 11893 |04.10.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Герджиковци от Инициативния комитет налазиха телевизиите

.
Евгений Михайлов
Хора от Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков налазиха телевизиите. По Нова телевизия се вихри режисьорът Евгений Михайлов, който преди време пламенно защитаваще Лютви Местан. Там се прояви и актьорът Калин Сърменов. А по bTV в защита на подкрепения от ГЕРБ ректор се обяви колегата му Владимир Атанасов.
 

„Тази кампания е доста лесна за определение. Тя е истината срещу лъжата. Мирът срещу юмрука. Зад юмрука на Румен Радев застанаха хора, които харесват този тип поведение. Трябва да забравим разделението, което да насаждаме у хората”, каза режисьорът Евгений Михайлов .


Той е категоричен, че отсъствието на проф. Герджиков на протестите през миналото лято съвсем не му е липсвало. Нима ректорът на Алма Матер трябваше да застане до Мая Манолова, Бабикян, Хаджигенов, до хора които замерваха националния герб с яйца и хвърляха павета срещу полицаите, попита кинорежисьорът. Той обясни и мотивацията си да е в този инициативен комитет.


„Един от основните проблеми в България е разделението. То започна преди 30 години и бе направено съзнателно. Крайно време е, че вече започнахме да разбираме, че не бива така. Трябва да се откажем от политически пристрастия и да се обърнем към това, което засяга всички нас”, каза Калин Сърменов.

 

Проф. Владимир Атанасов се опита да оневи ректора Анастас Герджиков за аферата с майка му, като каза, че договорът за хилядите левове e подписан от зам.-ректор. Той упорито твърдеше още, че Герджиков не е кандидатура на ГЕРБ и може да намери език с всеки един - и академик, и обикновен българин.

 

Проф. Герджиков е мой избор, аз го предложих на НВ Симеон Сакскобургготски за зам. министър на образованието, тогава НДСВ все още не съществуваше като партия, колкото до ДПС - те бяха партньори в правителството, заедно с БСП", поясни проф. Атанасов.

 

"Проф. Герджиков не е партиен кандидат, но той използва партийна платформа за да постигне това което иска - консенсус, обединение. Той участва в мажоритарен избор, неговите колеги го подкрепяме.", каза още той.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 112094 |01.10.2021 Симеон Николов: Нека тежи на съвестта на всеки, който гласува за човек, подкрепян от режима на Борисов . 6| 8141 |01.10.2021 Кметът на Созопол, Тихомир Янакиев: Събарянето на бетонната постройка на Алепу ще доведе до истинска екологична катастрофа, а община Созопол няма пари за компенсации за инвеститора . 6| 8894 |29.09.2021 Соня Момчилова: Встъпих в длъжност като член на СЕМ, след като нещата с фирмата ми бяха изчистени . 15| 19376 |28.09.2021 Чудесия! Кмет на ГЕРБ в Инициативния комитет на Румен Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads