Реклама / Ads
0| 3152 |10.07.2022 НОВИНИ

Германската полиция разследва дали на парти на Олаф Шолц е имало дрогирани

.
Олаф Шолц
Германската полиция започна разследване, след като няколко жени се оплакаха, че са се почувствали зле след събитие, организирано от парламентарната група на канцлера Олаф Шолц, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
 

В събота полицията в Берлин каза, че разследването е предизвикано от 21-годишна жена, която се почувствала замаяна и зле няколко часа след лятното парти на социалдемократите в сряда и на следващата сутрин не била в състояние да си спомни какво се е случило предната вечер. Жената отишла в болница, за да си направи изследвания, а полицията разпоредила да й бъде взета кръвна проба за анализ за възможни токсични вещества.

 

Пострадалата е консумирала храна и напитки на партийното събитие, но не и алкохол, съобщи полицията. До тази сутрин са били докладвани още четири случая на хора със сходни симптоми.

 

Германските медии съобщиха, че всички тези хора очевидно са станали жертва на т.нар. „нокаутиращи капки“ (течен наркотик, добавян към напитка или храна, за да причини загуба на съзнание). Полицейските органи очакват резултати от изследванията.

 

Започнати са полицейски разследвания срещу неизвестни извършители по подозрение в причиняване на телесна повреда.

 

Съпредседателят на Германската социалдемократическа партия Ларс Клингбайл каза за телевизия „Велт“, че е бесен, че нещо подобно може да се случи на организирана партийна проява. Клингбайл увери, че ръководството на парламентарната група на ГСДП сътрудничи на властите и се надява, че „извършителят или извършителите ще бъдат заловени и подведени под отговорност“.

 

Около 1000 души са присъствали на годишното лятно събитие в сряда, сред които и самият федерален канцлер, депутати и техни сътрудници.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8257 |08.07.2022 Прокурорка отказала да разследва Георги Семерджиев за шофиране без книжка . 0| 13430 |07.07.2022 Смениха назначената от ГЕРБ шефка на агенцията за европарите заради разследване на Кьовеши . 0| 3068 |07.07.2022 Украйна разследва над 21 хил. предполагаеми военни престъпления . 0| 3077 |06.07.2022 Андрей Новаков: България е отказала да работи с Европол за разследване на пари за възстановяване от Ковид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads