Реклама / Ads
4| 2542 |09.09.2024 НОВИНИ

Германският началник на отбраната: Северна Корея увеличава производството на оръжия за руската агресия в Украйна

.
Началникът на отбраната на Германия генерал Карстен Бройер Източник: БГНЕС
Северна Корея укрепва руската инвазия в Украйна с предоставянето на оръжия, тъй като позволява на Москва да поддържа попълнен арсенала си, алармира началникът на отбраната на Германия генерал Карстен Бройер, цитиран от Ройтерс.
 

Генерал Бройер посочва, че руският лидер Владимир Путин не би се обърнал към севернокорейския лидер Ким Чен-ун, ако оръжията му не са полезни на Москва.

 

„Става дума за увеличаване на производството на оръжия за руската агресия в Украйна, а също и за укрепване на Русия, като ѝ се дава възможност да запази запасите си в сегашния им вид“, коментира Бройер пред репортери при посещението си в южнокорейската столица Сеул.

 




Украйна и Съединените щати, наред с други държави и независими анализатори, твърдят, че Ким Чен-ун помага на Русия във войната срещу Украйна чрез доставки на ракети и боеприпаси в замяна на икономическа и друга военна помощ, изпращана от Москва.

 

Журналисти попитаха Бройер и дали е настоявал Южна Корея да предоставя директно оръжия на Украйна. Той отговори, че споделя мнението на Киев, че противовъздушните системи, бойните машини на пехотата и други оръжия биха били полезни в борбата и че всяка страна трябва да направи всичко по силите си да помогне.

 

Южна Корея осигури несмъртоносно оборудване и помощ, но изтъкна, че не планира да изпраща оръжия, освен ако сътрудничеството на Русия със Северна Корея не премине червени линии.





„Казахме на Северна Корея, че сътрудничеството им с Русия има пряко отражение върху ситуацията с нашата сигурност“, категоричен бе германският посланик в Южна Корея Георг Шмит.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 23048 |09.09.2024 Александър Стоянов: Резултатите от 9-ти септември са съизмерими с унищожаването на Търновското царство . 3| 2302 |09.09.2024 Екатерина Захариева ще е кандидат за български еврокомисар . 1| 2271 |09.09.2024 ДПС-Ново начало подаде жалба до ВАС против отказа на ЦИК да я регистрира за участие в предсрочните избори . 1| 2271 |09.09.2024 Анализаторът Димитър Гърдев: Макрон е печелившият във Франция, защото той предложи свой човек за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads