Реклама / Ads
9| 4336 |15.10.2022 НОВИНИ

Гешев: Не обръщам внимание на призивите да напусна поста си

.
Иван Гешев
Не обръщам внимание на призивите да напусна поста си. Това каза пред журналисти главния прокурор Иван Гешев. Ясен призив за това има от ПП, БСП и ДБ.
 

“Познавам прокуратурата и не може да ме накарат и да ме помолят за каквото и да е, това е проблемът, трябва им някой зависим, каквито може би някога сигурно е имало. Аз докато съм главен прокурор, няма да съм такъв. Реална правна реформа! Реална! А не измислена, за да може някой да си сложи човек, който е удобен на олигарсите и задкулисието, и тогава всичко ще цъфне и върже”, отговори главният прокурор на въпрос за поста му. 

 

Гешев засегна и темата за мигрантския натиск, като беше категоричен че такъв има. Даде и пример. “Болниците в Бургас са пълни с неустановени загинали лица, които ловците намират в гората. И не могат да бъдат освободени, понеже не могат да установят  личността им”, каза той.

 

Според обвинител номер едно е крайно необходимо да се направи мащабна промяна в пътното законодателство, като инициативата за това трябва да е не на прокуратурата, а на държавата.

 

“Защото държавата гони, благодарение на българските закони, а трябва нарушителят да гони, включително и престъпника, евентуалния извършител на престъпление. Държавата гони, първо да ти състави акт, после да ти връчи постановление, после да ти вземе парите, и тя давността изтича”, каза Гешев.

 

Той посочи вчерашната катастрофа, при която в столицата загина 19-годишно момиче, като пореден пример за нерешените проблеми в пътното законодателство.

За случая с Георги Семерджиев, Иван Гешев заяви, че в компетенциите на МВР, а не на прокуратурата, е да посочи имало ли е полицейски чадър над Семерджиев и кои точно са служителите, които са го осигурявали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3850 |15.10.2022 Крум Зарков за Гешев: Дори и да имате един човек над закона, не може да има върховенство на закона . 13| 3761 |07.10.2022 Гешев: Няма как да ме махнат без Велико народно събрание, не съм и заложник за нов кабинет . 1| 3238 |29.09.2022 Зарков към Гешев: Прокуратурата да гони престъпници, регулаторни органи следят работата на администрацията . 0| 2921 |07.09.2022 Гешев: Загиналият шофьор при мелето край Панчарево вероятно е употребил много алкохол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads