Реклама / Ads
9| 5175 |04.08.2020 НОВИНИ

Гладна стачка на петима пред МС, един закъсва със здравето

.
Ден 27 от антиправителствените протести в София започна с палаткови лагери и блокирани кръстовища. Силният вятър бутна част от палатковия лагер пред МС, но не попречи на гладната стачка на петима души.
 

Сред тях е 58-годишният Владимир Генов, който вече 4 дни е без храна и вода. Вчера той бе прегледан от лекар. Протестиращият обаче отказа да се съобрази с препоръките от лекаря - да приема поне вода. На Генов му е измерено кръвното налягане, взета му е и кръвна проба.


"Държа се и ще продължа да се държа. Лекарят каза, че нещата са доста зле и ще вървят прогресивно. Нищо не струва човешки живот или да се рискува здраве, но има идеи, които стоят над тези неща - справедливост, свобода. Тази кауза си заслужава всичко", категоричен бе Владимир пред  Bulgaria ON AIR.


Близките му нямат контакт с него, тъй като батерията на телефона му е паднала. По думите на Генов обаче, те знаят защо е предприел гладна стачка. През август 2019 г. отново чрез гладна стачка той протестира 7 дни пред Министерския съвет, ноември месец също търси справедливост.


"Това е третият ми протест. Само с викане през мегафона не искат и няма да те чуят. Крият се, лъжат те, казват се обещания, които след това въобще не се изпълняват. В България няма държавност. Има закони, които се игнорират, имам купчина доказателства. Няма да има компромис, ще продължа. Няма да прекъсна това съзнателно", сподели още протестиращият.


Генов не крие, че се чувства отпаднал и има нужда да лежи. Усеща замайване и нужда от сън.


"Притеснявам се, че не говоря свързано, но съм в добра кондиция. Силен българин съм и затова до момента все още оцелявам", каза той за финал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4538 |30.07.2020 Петима души са пострадали след пожар в цех за мебели в Търговище . 123| 21788 |18.07.2020 Обявиха национална стачка от понеделник! Готви се обсада на парламента, съдебните палати и всички сгради /видео/ . 24| 11264 |14.07.2020 Триото Минеков, Хаджигенов, Бабикян: Започваме национална стачка!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads