Реклама / Ads
15| 13678 |24.02.2015 НОВИНИ

Гласят охранителя Гребенаров, протеже на Цв. Йовчев, за главен секретар

.
Тодор Гребенаров
Гласят досегашния шеф на охранителна полиция Тодор Гребенаров за главен секретар на МВР. Това научи Фрог нюз от високопоставени полицейски източници. Днес той е бил представен като новия оперативен помощник на Светлозар Лазаров.
 
Предполага се, че това е стъпка към издигането на Гребенаров на най-високия професионален пост във вътрешното ведомство. Според запознати така по-бързо ще навлезе в работата. Подчинените му още вчера са усетели, че нещо около него се случва, тъй като е демострирал завидно настроение. Редовите ченгета припомнят, че Тодор Гребенаров е бил цял живот охранител и не понава въобще оперативната работа, нито действията "на терен". Звездата му изгряла по времето, когато шеф на МВР беше Цветлин Йовчев - бил му любимец. Сигурно е, че Градинаров е назначение на премиера Борисов. Още по-сигурно е, че ще запази всички кадри, назначени по времето на Цветлин Йовчев по указания на кръга #Кой.

Тези, които го познават са категорични, че новоназначените директори на полицията и ГДБОП- Христо Терзийски и Ивайло Спиридонов, са с много по-силни позиции от него и по всяка вероятност тяхното мнение ще доминира при вземането на решения. В същото време не е ясна съдбата на зам.-главния секретар Георги Костов, който доскоро се смяташе, че ще наследи Лазаров.

Зад борбите кой да овладее постовете на високо ниво в службите за сигурност изцяло прозира противоборството между Бойко Борисов и Цветан Цветанов, твърдят депутати от ГЕРБ. По думите им ситуацията ескалирала през последния месец, тъй като народните избраници и симпатизантите на партията били по-склонни да застанат на страната на Цветанов и неговите кадрови предложения. Те не искали да възприемат другото мнение, защото се опасявали, че зад него стои моделът „КОЙ”.
Много антимафиоти, на които им предстои да се преместят от ДАНС в ГДБОП имат опасения, че закритата преди повече от година служба никога няма да бъде възстановена в същия вид, в който е била.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4662 |20.01.2015 Фандъкова няма да е президент, гласят я пак за кмет . 6| 9765 |19.11.2014 Гласят Живко Коцев за шеф на полицията . 27| 4598 |26.10.2014 Гласят Янаки Стоилов за зам.-шеф на НС . 14| 5013 |17.05.2014 Гласят за петък вота на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads