Реклама / Ads
5| 2448 |26.06.2024 НОВИНИ

Главчев няма да присъства на изслушване в парламента. ПП-ДБ с остри думи към него

.
Председателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков Източник: БГНЕС
ПП-ДБ са недоволни, че служебният министър-председател Димитър Главчев няма да присъства на изслушване в парламента, както е станало ясно от сутрешния председателски съвет. Това информира преди началото на пленарното заседание председателят на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) акад. Николай Денков пред репортери.
 

"Главчев избяга от изслушването. Информацията е, че се е съгласил, Рая Назарян е говорила лично с него. Той е казал да и един час по-късно е пуснал съобщение, че няма да може да дойде в Народното събрание. Вероятната причина е, че някои от смените, които са направени, са меко казано скандални. Примерно в ДАНС остана този заместник-председател, който носи основна вина, че нямаше машини на първия тур на местните избори", изтъкна Денков.





Припомняме, че в програмата на народните представители беше заложено изслушване на служебния премиер във връзка с последните уволнения и назначения в ДАНС, ДАР, ДАТО, както и в Държавната агенция по сигурността на информацията.

 

Председателят на ПГ на ПП-ДБ бе категоричен, че точката за изслушване председателя на Служба "Военно разузнаване" трябва да бъде закрита:





"Втората новина е, че предварителната точка за изслушване на генерал Венев аз информирах председателския съвет, че има документ в Министерския съвет, че част от документите са свързани със защита на класифицираната информация, така че точката би трябвало да бъде закрита".

 

Относно преговорите за съставяне на правителство акад. Денков препотвърди позицията на партията, че ПП-ДБ ще бъде в опозиция и няма да подкрепя ГЕРБ-СДС и ДПС. По думите му няма никакви основания за разцепление на парламентарната група при гласуване на правителство на малцинството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2739 |26.06.2024 Евро 2024: 4 мача днес, вижте кои отбори се изправят един срещу друг . 3| 2591 |26.06.2024 Бойко Найденов: Присъдата, която очаква Брендо, реално ще бъде около 7 години, дори по-малко . 9| 4266 |26.06.2024 Криминалистът Ботьо Ботев: Брендо е интересна личност в света на родната престъпност, той се отличаваше много . 2| 2421 |26.06.2024 Председателят на БЛС: 11% от лекарите са ставали жертва на физическа агресия, а 49% - на вербална

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads