Реклама / Ads
11| 7912 |14.02.2020 НОВИНИ

Главсекът на МВР ни просълзи: Полицията е приятел на хората

.
Ивайло Иванов
Няма полицейски шеф, който да не ни е говорил, че престъпността намалява, а разкриваемостта се повишава. Въпреки драстичните случаи на нападения през последните дни, в това ни увери тази сутрин по НТВ главният секретар на МВР Ивайло Иванов.
 

„Има намаление на кражбите. Разкриваемостта също се е повишила. Януари има завишение на този вид престъпления. До 31 януари има само два въоръжени грабежа в София. В Шумен не е въоръжен грабеж. Задържан има само за банката на „Цар Борис Трети“. По другите случаи има заподозрени лица. Задържаният е  криминално проявен. Мотивът е, че е дължал пари“, каза той.  Иванов не пропусна да цитира МВР-статистика, която винаги се разминава с усещането на хората за състоянието на престъпността.

Репортаж пък показа, че хора в Монтанско са пропищели от набези на крадци, които дори ги пребиват.  Потърпевшите са решили да се въоръжават, за да могат да се защитават.

 

По този повод Иванов включи машината за клишета, като дори докара зрителят до сълзи на умиление:  „В никакъв случая няма увеличение на този вид престъпност. Темата битова престъпност ни е приоритет. Засилваме полицейското присъствие. Ежеседмично се прави анализ на оперативната обстановка. Спускат се доклади в ГДНП.  Хората трябва да имат доверие към служителите. Да не виждат в полицая враг, а приятел“. Тирада, която ни връща във времето, когато Народната милиция и народа бяха единни, според лозунгите.

 

Относно задържаните полицаи, опитали да откраднат пари от печеливш тото-фиш, той каза: „Красимир Любомиров е стар служител. Работил съм много с него. Той е добър служител, но това не значи, че не може да сгреши. Щом е зам.-началник, значи има някакви качества. Не сме имали информация срещу него. Сигналът за него дойде от директора на СДВР. Задържаните полицаи са отговаряли за джебчийските кражби. Любомиров е бил началник на сектор джебчийски кражби. Другият задържан е началникът на джебчийските кражби, който заел поста след него“.

 

Словото не е силната част на главния секретар. По-страшно е, че и полицейската работа не е.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4183 |02.02.2020 Мъж е застрелян от полицията в Лондон, атакувал хора с нож . 1| 4336 |01.02.2020 Полицията разгони ”жълтите жилетки” със сълзотворен газ в Париж . 5| 6544 |27.01.2020 Докато перничани викат „мафия“ и „оставка“ пред МРРБ, полицията ги обгази . 6| 4206 |21.01.2020 Теч на газ в сърцето на София вдигна полицията, блокира движението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads