Реклама / Ads
0| 2893 |24.03.2022 НОВИНИ

Глухоням актьор ще пише история на тазгодишните Оскари

.
Акцентите на WINBET за 94-тите награди на Академията.
 

Холивуд се съвзе след шока от 2020-а и тазгодишното издание на наградите „Оскар” обещава връщане към нормалното. След него наградите няма да са същите, защото от догодина се предвижда участие и на публиката в гласуването. 94-ата церемония е в нощта на неделя срещу понеделник българско време и обещава доволно количество истории.

 

Пазарите на WINBET за наградите на Академията за киноизкуство и науки можете да намерите в Секция„Спорт -> Специални на изцяло обновения сайт winbet.bg.

 

Най-знаменитият момент в неделя би трябвало да бъде очакваният „Оскар” за „Най-добър поддържащ актьор” за Трой Коцър. 53-годишният американец изгря от нищото и вече спечели „Наградата на критиците”, BAFTA („британските Оскари“) и наградата на Актьорската гилдия за ролята си в CODA. Коцър е глухоням, а единственият преди него с такъв недъг, удостоен с „Оскар”, е Марлий Матлин през 1986 г. за ролята ѝ в „Деца, забравени от Бога“.  

 

Коефициентът на WINBET за триумф на Коцър е 1.23, а единствен негов конкурент изглежда спечелилият „Златен глобус” Коуди Смит-Макфий („Властта на кучето”) – 3.55.

 

87-годишната лейди Джуди Денч пък има шанс да стане най-възрастният лауреат на „Оскар”, счупвайки рекорда на сър Антъни Хопкинс (83) от миналата година. Британската легенда е номинирана за „Най-добра поддържаща актриса” за участието си в „Белфаст”, но прогнозите не са на нейна страна.

 

Коефициентът на WINBET за триумф на Денч е 26.00, както пред нея са Ариана Дебоуз („Уестсайдска история”, 1.07), Кирстен Дънст („Властта на кучето”, 7.50), Онджаню Елис („Крал Ричард” преведен у нас незнайно защо като „Методът „Уилямс”, 19.00) и Джеси Бъкли („Изгубената дъщеря”, 23.00).

 

Всички предложения на WINBET за наградите Оскар са на winbet.bg ->

 

Иначе, на първо четене „Властта на кучето” се очертава като фаворит тази година да обере доста статуетки. Лентата е номинирана в пет от шестте най-престижни категории, а освен споменатите  Смит-Макфий и Дънст в надпреварата е още за „Филм на годината” (1.83 срещу 2.19 на CODA), „Най-добър режисьор” (1.02 за работата на Джейн Кемпиън) и „Най-добър актьор” (Бенедикт Къмбърбач, 6.00).

Прогнозите обаче не са на страната на Къмбърбач, защото при тенденцията за расово разнообразие в последните години за фаворит минава Уил Смит („Крал Ричард”, 1.11). Което ще бъде иронично, защото преди три години новината, че той ще играе ролята на Ричард Уилямс, бащата на сестрите Серина и Винъс Уилямс, бе посрещната на нож, тъй като Смит не бил достатъчно…черен!?!

 

„Властта на кучето” не присъства единствено в категорията „Най-добра актриса”, което не е изненадващо предвид сюжета му. Там девет години след първата си номинация Джесика Частейн („Очите на Тами Фей”, 1.59) изглежда фаворит, макар че наградите-ориентири бяха доста разпръснати. Частейн спечели „Наградата на критиците” и тази на Актьорската гилдия. Никол Кидман („Да бъдеш Рикардо”, 4.33), грабна „Златен глобус”, а BAFTA отиде при Джоана Скенлън, която изобщо не е в номинациите за „Оскар”. Селекцията в неделя включва още Кристен Стюарт („Спенсър”, 6.75), Оливия Коулмън („Изгубената дъщеря”, 7.25) и Пенелопе Крус („Паралелни майки”, 15.00).

 

Всички залози за наградите Оскар, направени с реални средства за игра са валидни за WINBET OPEN Турнир Спорт и за спечелване на талони за участие в разпределението на наградите в WINBET OPEN Бонус игра.

 

И последно по ред, но не и по значение: Сър Кенет Брана е печелил BAFTA, “Златен глобус”, „Оливие” и „Еми”, но никога „Оскар”, въпреки осемте си предишни номинации. Северноирландецът („Белфаст“) е в люта битка с Пол Томас Андерсън („Licorice Pizza“) в категория „Най-добър оригинален сценарий”, като шансовете на всеки от двамата WINBET оценява на по 2.09. Андерсън също няма „Оскар” в колекцията си и също като Брана има осем предишни номинации. Тъй че е трудно да се прогнозира към кого ще се насочат симпатиите на академията.

 

*Коефициентите са валидни към 10:30 ч. На 24 март 2022 г. За актуaлните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3442 |28.02.2022 Журналист: Зеленски се превърна от комедиен актьор в герой . 33| 3730 |19.02.2022 Урсула фон дер Лайен: Русия иска да пренапише правилата на световния ред . 5| 2944 |16.02.2022 НАТО: Не можем да подпишем документ, че разширяването на пакта ще спре . 7| 6010 |08.02.2022 Шефът на КЕВР пише за ”Сбогом!”: Колеги, не се поддавайте на натиск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads