Реклама / Ads
0| 4809 |06.12.2023 НОВИНИ

Google влиза в играта с най-компетентния си AI модел. Изпреварва ChatGPT

.
Google представи най-новия си модел, базиран на изкуствения интект, който според компанията "превъзхожда" ChatGPT в по-голямата част от тестовете. 
 

Моделът е наречен Gemini и бе представен само месец след глобалната среща на върха за изкуствения интелект, която се проведе във Великобритания.


"За доброто на всички изкуственият интелект трябва да бъде проектиран, разработен, разгърнат и използван по начин, който е безопасен. По такъв начин, че да бъде ориентиран към човека – надежден и отговорен", бе записано в  "Декларацията Блечли“, с която се съгласиха всички държави, присъстващи на срещата. 


От Google посочват, че са в дискусии с новосформирания Институт за безопасност на изкуствения интелект в Обединеното кралство за започване на тествания. 


Моделът би трябвало да бъде пуснат на пазара следващата година първоначално в над 170 държави като надстройка на чатбота на Google Bard. Надстройката на Bard обаче няма да бъде пусната в Обединеното кралство и Европа, тъй като Google търси разрешение от регулаторите.


Gemini се предлага в три версии и е мултимодален - може да разбира текст, аудио, изображения, видео и компютърен код едновременно.


Големият езиков модел Gemini ще включва пакет от три различни размера: Gemini Ultra, неговата най-голяма и най-способна категория; Gemini Pro, който обхваща широк спектър от задачи; и Gemini Nano, които ще използва за специфични задачи и мобилни устройства. Pro и Nano ще бъдат пуснати в сряда. Моделът Pro може да бъде достъпен в чатбота Bard на Google, а версията Nano ще бъде на мобилни телефони, използващи системата Android на Google.


Засега компанията планира да лицензира Gemini за клиенти чрез Google Cloud, за да го използват в собствените си приложения.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5496 |06.12.2023 Васил Терзиев: В Столичното предприятие за третиране на отпадъци има множество проблеми в цялата верига . 18| 16861 |06.12.2023 Националната гвардия на Украйна унищожи най-новата руска ЗРС "Витяз" на Южния фронт . 1| 18921 |06.12.2023 Кой трябва да съхранява трудовата книжка - работодателят или служителят и какво да направим, ако я изгубим? . 4| 5395 |06.12.2023 Ще има ли детска болница? Доскорошни партньори се хванаха за гушите /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads