Реклама / Ads
9| 4637 |30.12.2015 НОВИНИ

Горанов: Данък „вредни храни” няма да го бъде

.
Данък "уикенд" разчита на декларирането. Ако влезем в нещо, в което вие сте декларирали, че е офис, а в действителност е кухня, данъчните ще отидат да проверят. Законът е за хората с яхтите. Има лица, чийто личен живот минава през фирма. Десетки, стотици милиони се източват през системата на ДДС. Това заяви в „Здравей, България” финансовият министър Владислав Горанов.
 

Не смятам, че данък „уикенд” е недомислица. Такава е оценката на Симеон Дянков. Той разбира от фискална политика, но може би за данъка не е мислил достатъчно, опита се Горанов да смекчи критиката на предшественика си.

 

Приходи от данък „вредни храни” не са планирани. Хората няма да си променят навиците. Ще се увеличи контрабандата на такива храни от Румъния. Отнасям се с резерви към данъка на Петър Москов, коментира идеята на здравния министър Горанов.

 

Попитан дали е в близък с Москов, той отговори: „Имам добра комуникация с него. Той умее да общува. Не ходим обаче да гледаме мач заедно”.

На въпрос дали е в тясна връзка с Делян Пеевски, Горанов отговори: „През 2010 г. случайно бяхме засечени в центъра на София с камера или фотоапарат. Да, виждал съм го, но не сме в субординация”.

Горанов отрече да има обръчи в правителството и се опита да разбие обществената тайна за тях с членството ни в ЕС: „Европа има ценности и не дава на държавите да нарушават правилата й. Европа нямаше да има такова доверие към нас”.

Финансовият министър отрече Румяна Бъчварова да не е знаела за готвените промени в МВР. „Бъчварова не знаеше за времето кога ще се промени законът за МВР. Иначе знаеше за него, тя бе подложена на обществен натиск и може би за това е казала, че не е знаела”, такова обяснение даде Горанов за изказването на колежката му.

 

Той не можа да даде адекватен отговор на въпроса защо се е върнал в политиката след като финансовият министър взема с 20-30% повече пари от депутатите. Припомняме, че Горанов се отказа от парламента, тъй като не му стигали парите. „Върнах се, защото възможностите като министър за прокарване на идеи и реализарането им са по-големи, отколкото на депутатите”, каза Горанов и допълни, че се чувства добре финансово.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6259 |20.12.2015 Вучева: Данък "уикенд" е въведен още през 2014 г. . 3| 4296 |17.12.2015 Данък "уикенд" все пак ще има . 2| 5115 |03.12.2015 Данък "Перник" или подобни няма да видят бял свят . 5| 4527 |29.11.2015 Доц. Красен Станчев: Данък “вредни храни” е най-лошата идея от 1879 г. насам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads