Реклама / Ads
37| 7545 |26.06.2021 НОВИНИ

Говорителката Сийка определи изявленията на Рашков като хибридна пропаганда

.
Сийка Милева Източник: БГНЕС
Говорителката на главния прокурор Иван Гешев – Сийка Милева определи изявленията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков като „хибридна пропаганда“.
 

„Разбирам интереса на медиите по повод определени твърдения за т.нар. списъци. В тази връзка считам, че за пореден път се налага да заявя, че Прокуратурата няма да позволи да бъде въвличана в предизборни политически кампании и битки. Разпространението на подобни неверни и манипулативни твърдения от страна на вътрешния министър - г-н Рашков са пример за хибридна пропаганда чрез разпространение на „фалшиви новини”. Това води до нарушаване на постигнатите съвместни резултати между ПРБ и МВР до момента, така също и до възпрепятстване на взаимодействието между двете институции, което е в основата на борбата с корупцията и престъпността. Каква е целта, всеки може да си отговори сам”, заяви пред „24 часа” говорителката на Гешев.

 

Снощи в предаването на Сашо Диков служебният министър на вътрешните работи за пореден път коментира списъка от 38 политици и магистрати, изготвен от ДАНС през 2019 г. „Няма да потвърдя или отрека, че име И.Г. е в списъка с имоти и сметки в чужбина“, заяви той пред Сашо Диков.

 

„За пореден път призоваваме г-н Рашков да спре разпространението на подобни неверни твърдения в медийното пространство. Става практика да се твърди, че някой знае нещо, но че не желае да го каже. Може би, защото в действителност няма какво да каже. В тази връзка припомням, че във всяка правова държава този, който разполага с информация за извършено престъпление, следва да уведоми компетентните органи и най-вече прокуратурата. Атаките срещу съдебната власт само уронват устоите на държавността и са в интерес само и единствено на престъпността. Българските граждани ще получат пълната информация при спазване на всички нормативни изисквания. Прокуратурата многократно е доказала, че държи на прозрачността и ще продължи да бъде открита към българското общество. И в заключение още веднъж подчертавам, че Прокуратурата не желае да бъде страна в политически битки и че успешното взаимодействие, а не войната, са ключов фактор за постигане на резултатите в противодействието на престъпността”, добави Сийка Милева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8316 |10.06.2021 Сийка като нищо ще забатачи още повече ведомството, което е най-близо до Господ . 14| 4212 |10.06.2021 Сийка Милева: Протестите пред Съдебната палата са ”политически акции на подсъдимо лице” . 6| 4116 |09.06.2021 ЦИК определи номерата на партиите и коалициите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads