Реклама / Ads
0| 5353 |16.03.2007 НОВИНИ

Градушка от въпроси по време на парламентарния контрол

.
Премиерът дава отговори за усвояване на еврофондовете, за Гергана Грънчарова и за дълговете към България.

снимка Вяра Йовева
Седем министри ще отговарят на депутатски въпроси във времето за парламентарен контрол. Към министър -председателят Сергей Станишев има три въпроса от представители на опозицията. Лидерът на ДСБ Иван Костов има питане към премиера относно политиката за ефективно усвояване на фондовете на Европейския съюз. Георги Георгиев от “Атака” е отправил въпрос, свързан с неназначаване на министър по европейските въпроси. Късно вчера от Народното събрание съобщиха, че министър-председателят Сергей Станишев предлага парламентът да избере зам.-министъра на външните работи Гергана Грънчарова за министър по европейските въпроси. Третият въпрос е от Евгени Чачев относно политиката на българското правителство за връщането на огромния дълг към българската държава и наши държавни търговски дружества. На въпроси на депутати ще отговарят също министърът на образованието и науката Даниел Вълчев и на труда и социалната политика Емилия Масларова. Очаква се Даниел Вълчев да предостави информация за политиката на министерството за стопанисване и управление на имотите и организацията на ученическия отдих и спорт.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще отговаря на четири въпроса на народни представители. Сред тях са въпрос относно мерките за защита на българските интереси в петролопровода “Бургас-Александруполис” и относно изграждане на граничен контролно пропускателен пункт между Република България и Република Македония.
От министъра на финансите Пламен Орешарски депутатите ще търсят отговор на въпроса относно стратегията на българското правителство за събирането на акцизите в България, в това число и акциза на домашната ракия. Други въпроси, на които Орешарски ще отговаря са за статута и дейността на заложните къщи в Република България и финансовото управление на програма САПАРД.
Към министъра на вътрешните работи Румен Петков лидерът на “Атака” Волен Сидеров е отправил въпрос за нерегламентирани срещи на министъра с лица от "подземния свят".

На въпроси на народни представители в рамките на парламентарния контрол ще отговаря и министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 176 |26.11.2022 Радослав Рибарски: Доста мостове бяха съборени между ПП и БСП, имаме вече доста различия . 1| 782 |26.11.2022 Мартин Димитров: БСП сами се поставиха в изолация . 0| 823 |26.11.2022 Следовател от НСлС: Над 120 руски граждани стоят зад хакерските атаки на ”Килнет” . 6| 798 |26.11.2022 Румен Радев: България ще продължи да подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads