Реклама / Ads
1| 2699 |14.11.2022 НОВИНИ

Гражданите искат ремонт най-много на третокласните пътища

.
Източник: БГНЕС
Близо 670 са предложенията от гражданите за ремонт на пътища през 2023г. са постъпили в агенция „Пътна инфраструктура“. По-голяма част от предложенията са за третокласните пътища. Най-много сигнали има от областите Плевен, София и Бургас, посочва инж. Десислава Паунова, която е член на УС на Агенция ”Пътна инфраструктура”.
 

Целта на инициативата е чрез получаване на обратна връзка да се подобри процеса на планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на републиканската пътна мрежа. По-голяма част от предложенията се отнасят до третокласни пътища, обясни пред БНР инж. Десислава Паунова, която е член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

 

Паунова посочи, че следват тези за второкласни. Според нея за пътищата от първи клас има 69 сигнала и 10 за автомагистрали. Паунова каза, че голяма част от пътищата, които гражданите искат да бъдат ремонтирани, са включени в инвестиционната програма и са на различен етап от реализирането си“.

 

Най-много сигнали има от областите Плевен, София и Бургас. Паунова посочи, че

всички предложения на гражданите ще се разглежда детайлно. Очаква се до края на годината трябва да бъде разработена програмата, която ще се следва през 2023г., а критериите, по които се определят отсечките за ремонт ще бъдат комплексни“.

 

Инж. Десислава Паунова заяви, че се надява "бюджетната ни рамка да се запази или разшири. През тази агенцията е разполагала с близо 2 млрд. В момента се възлага проектирането на част от отсечките. То става на базата на проведени обществени поръчки. Такива са направени по всички областни пътни управления, за да се осигури необходимата проектна готовност. Очаква се финализиране и сключване на договори. За други пък се провеждат обществени поръчки за строителство“

 

Еднин от участъците е между Левски и с. Козар Белене. Тя е в етап на проектиране, обясни инж. Десислава Паунова Кметът на Козар Белене - Илия Ванков посочи, че е получил друга информация от областния директор на „Пътно управление“  в Плевен – Ивайло Динчев:  „Той ме увери, че до края на ноември ще бъде ремонтиран пътя. Каза, че чакат финансиране, за да започнат“. Ванков посочи, че междувременно хората страдат и недоволстват: „Събират се локви и не могат да се разминат две коли. Те са готови на протест. В Козар Белене има най-малко 200 автомобила, които пътуват постоянно и плащат редовно винетки“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3337 |11.11.2022 Никола Стоянов: На синдикатите работата им е да искат повече за техните членове, разбирам ги . 2| 3187 |11.11.2022 Председателят на СОС уверява, че нито лев не е платен за калпавия ремонт на жълтите павета . 1| 3134 |10.11.2022 Хакери искат 10 милиона, за да спрат изтичането на медицински досиета на австралийци . 2| 3313 |10.11.2022 Украинци протестираха в Слънчев бряг и Банско, не искат в държавни бази

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads