Реклама / Ads
0| 6912 |09.10.2013 НОВИНИ

Границата от турска страна на „Капитан Андреево” остава затворена

.
Българските превозвачи от няколко месеци плащат неправомерни глоби, но никой не ни обърна внимание. Сега, когато се извършва проверка, контрол за преминаването на турски камиони, те протестират.
 

Няма промяна в обстановката при ГКПП „Капитан Андреево” – границата е затворена от турска страна, каза за „Фокус” Петко Ангелов, заместник-председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. По думите му, турските митничари настояват да бъде премахнат контролът на ДАИ, с което от БАСАТ не са съгласни – това са международни проверки, които не могат да бъдат премахнати.

„Българските превозвачи настояват – проверките да продължат, както е по закон – както за нас, така и за тях. В 10.00 часа имаме среща с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилни администрация”, на която да обсъдим ситуацията”, допълни Ангелов. Той каза, че от страна на БАСАТ са събрани превозвачи на 3000 камиона. По думите му, не може българските превозвачи да бъдат глобявани от турска страна, а в същото време турските – да протестират, че има проверки на българските пропускателни пунктове. Опашката от чакащи камиони да влязат в Турция е 25 километра, пропускането на които не зависи от българските митничари, а от турските, подчерта Ангелов.

„Българските превозвачи от няколко месеци плащат неправомерни глоби и нееднократно сме настоявали да бъдат премахвани, но никой не ни обърна внимание. Сега, когато се извършва проверка, контрол за преминаването на турски камиони, те протестират. Да не се оправдават, че с часове стоят на границата, защото опашката не е местена от 24 часа и че на границата нарушават времето. Те се прибират за два дни от Германия”, каза още Петко Ангелов. По думите му, турските превозвачи не спазват никакви ограничения, докато се прибират от Германия и се оправдават с опашките по границите. По този начин те са нарушители и не искат да бъдат глобявани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5546 |05.10.2013 Министър Данов: Трябва да се изгради един общ план за развитие на страната . 20| 5153 |24.09.2013 Затварянето на границата с Турция ще струва 11 млн. лв. месечно . 111| 5828 |19.09.2013 Пламен Орешарски: Освободихме страната от страха . 9| 5473 |11.09.2013 Цветлин Йовчев: Затварянето на границата е крайна мярка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads