Реклама / Ads
2| 2856 |27.05.2024 НОВИНИ

Григор Димитров: По-важно е как мислите ти ще отпочинат, как ще намериш вътрешен мир

.
Григор Димитров
Григор Димитров заяви, че се чувства прекрасно физически и влиза отпочинал на „Ролан Гарос”. Вече 14 поредни години първата ракета на мъжкия тенис неизменно е част от турнира, като на тазгодишното си участие започна с убедителна победа над Александър Ковачевич.
 

„Първите кръгове винаги са трудни, винаги има нерви. Опитваш се да извлечеш максимума още с излизането си на корта. Искаш да се тестваш. През цялото време опитвах да държа съперника под напрежение. Просто исках ръката ми да усети играта“, коментира Димитров, цитиран от NOVA.





„Условията бяха трудни. Физически се чувствах прекрасно – върху това работех последните 10 дни. Дойдох по-рано в Париж. За мен това е като втори дом, аз живеех тук. Вълнуващо беше да играя в неделя“, допълни той.  

 

Димитров сподели какво смята за представянето си в седмиците преди Париж. „Направих всичко възможно с оглед на обстоятелствата. След Маями бях уморен, няма какво да лъжа. Прибрах с у дома и ден по-късно вече бях на корта. За мен това беше най-трудната част. И дори да се чувствах добре, тялото ми казваше „не“. Опитът ми помогна много, за да знам какво да направя“.

 

„Имах тежки загуби. Срещу Руне имах мачбол, Тейлър Фриц игра добре срещу мен. Но в момента съм добре, тялото ми се чувства добре. Подготвих се“.

 

Първата ракета на мъжкия тенис разкри как си почива психически. „Винаги има малка част от теб, която е свързана с тениса, дори и да правиш някакви неща извън корта, дори да се опитваш да се откъснеш изцяло. Опитвал съм, но миговете се връщат обратно към теб. Научих се как да се справям и да оценявам тези моменти, защото те няма да траят вечно“.





„По-важно е как мислите ти ще отпочинат, как ще намериш вътрешен мир. Как ще се справиш с вътрешния си глас – както в добрите, така и в лошите моменти“, посочи той.

 

Григор Димитров говори и за рутината по време на двуседмичните събития. „На всеки турнир има играчи, които имат шансове, с каквито може би не сме свикнали. На двуседмичните събития е трудно – дори и да имаш почивен ден, трябва да продължиш да правиш всичко. Трябва да възстановяваш, трябва да загряваш. Никой не трябва да подценява тази част. Не знам младите дали разбират това, защото тялото им се чувства добре всеки ден, но нека почакат малко време. В тениса трябва да се нагласяш, както и да имаш правилните хора около себе си“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2384 |27.05.2024 500 лекари трайно липсват от спешната помощ . 1| 2473 |27.05.2024 Защо Парламентарната асамблея на НАТО се провежда в България? . 0| 7331 |27.05.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Гео Милев“ . 11| 2582 |27.05.2024 Засилено присъствие на НАТО в Черно море - това искат българските представители в Парламентарната асамблея на НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads