Реклама / Ads
0| 7416 |27.04.2022 НОВИНИ

Не харесваш Русия? Значи си гей! /видео/

.
Който говори против Русия и армията на Кремъл, е гей. До този извод стигна журналистката Маргарита Симонян - рупор на кремълската пропаганда, главен редактор на Russia Today в ефира на държавната телевизия “Первый канал”.
 

Коментарът е направен по адрес на Максим Галкин - руски комик, който от първия ден на руската инвазия в Украйна осъди действията на Кремъл и застана на страната на Киев. Галкин в момента живее в Израел заедно със семейството си.

 

“В навечерието на Великден руски крилати ракети полетяха към жилищна сграда в Одеса. Загина семейство, тримесечно дете. Така ли е? Обяснете ми. Крилатите ракети изобщо не трябва да летят към жилищни сгради. Нито в делнични дни, нито по празници. Молиш се едновременно за мир, донасяш Благодатния огън в Москва и в същото време, същото правителство изпраща ракети. Или пак не сме ние?", каза Галкин.

 

Острата позиция обаче явно не бе посрещната добре от Русия и президента Путин и по това може да се съди от коментара именно на Маргарита Симонян. 

 

"Какво прави Галкин сега? Залива с кал Русия и руската армия. Това говори за духовните му ценности. Не знам дали мога да го кажа в ефир, или не, но ще ви кажа какво мисля за него. Мъж, за когото достоверно се знае, че е гей, който сключи брак с жена, за да отклони слуховете и да спечели облаги, убеждава всички, че любовта им е истинска. Разбирате нивото на лицемерие, лъжи и изобщо качеството на този човек”, посочи Симонян. 

 

Самата Симонян е на ръководни постове в близките до Русия медии RT и “Россия сегодня”. Тази година попадна в списъка на Европейския съюз със санкционирани лица заради “действия и политики, които подкопават териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна”. 

 

След началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари Симонян изрази подкрепата си спрямо действията на Кремъл с пост в Twitter, в който написа: Това е стандартна репетиция за военния парад. Просто тази година решихме да я проведем в Киев". Симонян се подиграва на спекулациите, че ще бъде обект на допълнителни санкции от Запада заради войната, а освен това се изказа и срещу антивоенните протести в Русия: "Ако сега се срамувате, че сте руснак, не се притеснявайте, не сте руснак". 


Друго нейно противоречиво изказване е: Никой не се бие срещу украинците! Ние освобождаваме Украйна! Никой не бомбардира мирни украински градове!


Симонян направи и неподкрепени от доказателства твърдения за това, че украински лекари са искали кастрация на руски затворници, както и за това, че украинските "нацисти" са "подготвени да изтръгнат очите на децата".

 

Джесика Вълчева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3235 |25.04.2022 ЕС готви “умни санкции” за петролния износ на Русия? . 0| 4102 |20.04.2022 Майки на новобранци от крайцера ”Москва”: Какво значи ”в неизвестност”. Мъртъв ли е синът ми? . 0| 5022 |12.04.2022 Арестуваха бившия „сив кардинал“ на Путин - Сурков. Готви ли се „дворцов преврат“ в Русия? . 0| 5072 |07.04.2022 Кремъл призна: Русия е претърпяла значителни загуби в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads