Реклама / Ads
6| 2144 |19.10.2024 НОВИНИ

Харис постави под съмнение физическата издръжливост на своя опонент Тръмп

.
Кандидат-президентът на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп (вляво) и кандидат-президентът от Демократическата партия Камала Харис (вдясно) Източник: БГНЕС
Кандидат-президентът на САЩ от Демократическата партия Камала Харис постави под съмнение физическата издръжливост на своя опонент от Републиканската партия на изборите на 5 ноември Доналд Тръмп, докато и двамата проведоха предизборни мероприятия в оспорвания щат Мичиган, съобщи Ройтерс.
 

Агенцията уточнява, че Тръмп е отговорил, посочвайки демонстрираната от него енергия по време на предизборната кампания. 

 

Харис, която навършва 60 години в неделя, коментира пред журналисти, че 78-годишният бивш президент Тръмп пропуска интервюта, защото е уморен и е пропуснал шанса си за втори мандат.

 




„Това трябва да ни загрижи. Ако не може да се справи с тежките условия на предизборната кампания, как ще се справи с работата си?“, изтъкна тя пред репортери преди митинг в град Гранд Рапидс в Мичиган.

 

На свой ред експрезидентът, който пристигна на предизборно събитие в Детройт, отново в Мичиган, отхвърли твърденията на Харис.

 

„Изминах 48 дни без почивка. Не съм изобщо уморен. Всъщност съм въодушевен. Знаете ли защо? Разбиваме я в социологическите проучвания, защото американският народ не я иска“, увери той.

 

Тръмп посети свой предизборен щаб в Хамтрамк, където беше похвален от първия кмет мюсюлманин на предградието на Детройт Амер Галиб. Тръмп се стреми да получи подкрепата на американците от арабски произход в Мичиган, които са недоволни от демократите, вицепрезидента Харис и президента Байдън заради американската подкрепа за Израел в конфликта в ивицата Газа, отбелязва БТА.

 

„В крайна сметка искаме едно и също нещо. Искаме мир в Близкия изток. Ще получим мир в Близкия изток. Ще се случи много бързо. Ще се случи с правилното ръководство във Вашингтон“, категоричен бе бившият президент, но без да даде подробности.





Щатът има около 8,4 милиона гласоподаватели и има решаващо значение за изборите тази година. Харис и Тръмп водят ожесточена битка за гласовете на жителите му от арабски произходи, възрастните хора, профсъюзите и работническата класа.

 

Същевременно проучванията на общественото мнение демонстрират изключително малка разлика между Харис или Тръмп в Мичиган и другите „колебаещи се“ щати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 2211 |19.10.2024 ISW: Путин продължава с ядрения си шантаж срещу Запада . 2| 2141 |19.10.2024 Църквата отдава почит на Св. Иван Рилски - небесния покровител на България . 1| 2142 |19.10.2024 Слънчева събота, температурите до 16° . 13| 3024 |18.10.2024 Така управляват комунистите: Цяла Куба остана без ток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads