Реклама / Ads
18| 5459 |14.01.2022 НОВИНИ

Хазарта VS. ”Възраждане”: Депутатите на Костадинов поискаха да се влиза в НС след тест за алкохол и наркотици

.
Влизане в Народното събрание след тест за алкохол и наркотици поискаха депутатите от ”Възраждане”. Повод е възмущението им от вчерашното остро изказване на народния представител от ”Продължаваме промяната” - Христо Петров. Рапърът нарече протестиращите срещу ”зеления сертификат” в сряда ”група фашисти” заради опита им да нахлуят в Народното събрание. Думите на Петров предизвикаха остри реакции сред редиците на ”Възраждане” и последвала полемика между депутатът на ПП и лидерът на формацията Костадин Костадинов.
 

“Ние сме парламентарна република. Не сме нито диктатура, нито президентска република или монархия. Когато от най-високата трибуна - тази на парламента, един депутат си позволи да обиди една голяма част от българския народ и ги нарече “фашисти”, което между другото е подсъдно, това е притеснително. Още по-притеснително е, че това нещо се толерира от председателя на Народното събрание. Нещо повече - той го поощри, не го коригира и не го спря, а напротив. Във връзка с това и във връзка с други наши притеснения - днес входирахме предложение, в което искаме в сряда, четвъртък и петък да имаме сигурност, че всеки един от нас влиза в парламента трезвен и без влияние на наркотици. Ще настояваме и искаме всеки един от нас при влизане в НС да си плаща тест за наркотици и алкохол. Щом това важи за шофиране, би трябвало да важи и за онези, които коват законите в тази държава”, посочи депутатът от “Възраждане” Цончо Ганев.

 

По думите му освен всичко премиерът Кирил Петков все още не е отправил официално покана за разговор към протестиращите срещу "зелените сертификати". По време на протеста в сряда той заяви, че ще се срещне с недоволните, за да се обсъди ситуацията.

 

"Няма покана към "Възраждане" към този момент. С кого точно ще води разговор, на нас не ни е ясно. Най-вероятно ще вземе някой от математиците, които обикалят всички национални медии. Очакваме също така министърът на здравеопазването да свика работна група, за което бе поет ангажимент, да се обсъди и да се види другата гледна точка на една голяма част от обществото и немалка част от специалистите и медицинските работници", допълни още Ганев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4569 |14.01.2022 Борисов лукаво за протестите на ”Възраждане”: Който сее ветрове, жъне бури /видео/ . 29| 9236 |14.01.2022 Депутатите от управляващата коалиция поискаха оставката на Иван Гешев, той отговори . 67| 6298 |13.01.2022 Ицо Хазарта кастри „Възраждане”: Шепа нещастни фашисти! Прокуратурата си трае . 1| 3085 |13.01.2022 Депутатите изслушват социалния министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads