Реклама / Ads
6| 5357 |24.01.2012 НОВИНИ

Хората в Катуница: Рашков заслужава повече от 3.5 години

.
Хората в Катуница са доволни от ефективната присъда от 3 години и половина затвор срещу Кирил Рашков по обвинението за отправената от него заплаха за убийство. Според тях обаче Цар Киро трябва да отговаря за далеч по-тежки престъпления от повдигнатото му. Това стана ясно от думите на потърпевши и жители на Катуница в ефира на Дарик.
 

 

След повече от 10 часа разпити на свидетели и вещи лица по делото снощи Асеновградския районен съд се произнесе с присъда срещу Рашков.

 

Веселин Христов - вуйчото на убития Ангел Петров заяви, че няма как той и близките му да се чувстват спокойни въпреки присъдата. „Естествено е, че се страхувам и се притеснявам за сигурността на семейството си. Така ще е дълго време, защото Рашкови са фамилия, които са способни на всякакви противозаконни прояви и съм сигурен, че ще потърсят някакво извън законово възмездие", посочи Христов.

 

Той коментира, че като се има предвид какво е било обвинението - за закана за убийство, присъдата е справедлива и сериозна като срок за изтърпяване. Веселин Христов изрази обаче надежда на следваща инстанция тази присъда да не бъде намалявана.

 

Хората започнаха да си връщат доверието в съдебната власт, защото все пак има ефективна присъда, коментираха в ефира на Дарик жители на Катуница. Една от лелите на убития Ангел - Веселина Начева определи като незадоволително вчерашното решение на съда в Асеновград. „Дотук добре, но другото - все пак има отнет човешки живот на едно 19-годишно момче", каза тя. Според нея трябва да се заведе и дело за подбудителство за убийство.

 

Това е най-малкото, за което трябвало да бъде съден Рашков, коментира Иванка Петрова - настойницата на убитото момче. От морална гледна точка Кирил Рашков трябваше да отговаря пред Темида за далеч по-сериозни обвинения - за производство и търговия с нелегален алкохол, спряга му се името за разпространение на наркотици, джебчийство, проституция. Така че това е най-малкото обвинение, за което той дължи отговор пред обществото, категорична е жената.

 

Майката на починалия по време на безредиците Павел - Райна Толева пък е недоволна, че Рашков няма да лежи в затвор, а ще изтърпява наказанието си в затворническо общежитие.

 

„Страшно съм разочарована от това, че Кирил Рашков няма да изтърпи присъдата си в затвор. Не знам - след като има съд и затвор, той по какъв начин и защо се ползва с дадени привилегии?!? Защото е „Цар Киро", защото е платежоспособен или защото държи прокуратурата и съдилищата с пари или някакви сделки?!?", попита майката на Павел.

 

В Катуницата се надяват на справедлив процес за убийството. Все още обаче не е ясна датата, на която Пловдивският окръжен съд ще гледа другото дело - за убийството на 19-годишния Ангел Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5949 |23.01.2012 Борисов: Повече доверие и по-малко проверки от ЕК . 15| 6119 |23.01.2012 Кирил Рашков: Аз не бия, аз убивам! . 36| 5842 |18.01.2012 Щом хората не искат, без шистов газ! - отсече премиерът . 27| 7442 |02.01.2012 Калин Георгиев бил повече "символ", отколкото "секс"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads