Реклама / Ads
10| 3069 |03.02.2022 НОВИНИ

Христо Иванов: България плаща висока цена заради възприятието, че е най-корумпирана в ЕС

.
Христо Иванов Източник: БГНЕС
”България плаща изключително висока цена заради възприятието, че е най-корупмираната в ЕС. Тя не е някаква абстракция. Няма доверие от нашите партньори, защото един от ключовите фактори за инвестиционната способност на България е корупцията и високия политически риск, който инвеститорите преценяват дали да инвестират тук.”
 

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов от парламентарната трибуна относно идеята на обединението за Временна комисия за промени в Конституцията.

 

"Другото е реномето и имиджа на страната, защото сме под санкции, наблюдения, под съмнения. Тази тема присъства като препъникамък в по-нататъшната ни интеграция в ЕС – Шенген зависи от доверието от нашите партньори към българските институции. Крайно време е да се положат усилия да се решават по убедителен за нашето общество и партньори проблем. Това ни коства много неща", коментира още Иванов.

 

"Именно затова сега ѝ времето на тази тема. Много социологически проучвания оборват тезата, че тази тема не е важна. Съдебната реформа трябва да включва промени в Конституцията, но не се изчерпва с това", отговори Иванов на ПГ "Възраждане", които изразиха мнение, че сега по-много важни теми са цените на тока и галопиращата инфлация.

 

"Много от промените, които трябва да се случват, зависи от възможността за конституционни промени – особено за ВСС, статута на главния прокурор, възможността за индивидуална конституционна жалба. Всичко това е крайно време да го свършим. Тези промени се нуждаят от свръхмнозинства, това е добре, защото търси много по-голямо съгласие. Там, където има голямо разделение, да започнем да търсим съгласие – споровете и различията ще останат, но поне по тези теми, които са структуроопределящи за българското развитие", посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3169 |02.02.2022 Иво Христов: Идеологическият подход на ЕС към енергетиката ни лиши прибързано от атомната енергия и газа . 18| 8718 |02.02.2022 Бетина Жотева контрира Тошко Йорданов: За да бъде закрит СЕМ, България трябва да излезе от ЕС . 7| 3031 |02.02.2022 Министър Лорер: Въпреки замръзналите отношения България е желаният инвеститор в РСМ . 5| 23506 |03.02.2022 Психиатричната помощ в България: Бивши сгради за ”бивши” хора - Част I

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads