Реклама / Ads
5| 3435 |12.08.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Предложеният състав на ИТН е исторически е най-неубедителният

.
Изобщо не сме поставяли темата да има наши представители във властта. Не знам как ще продължи разговорът с ИТН в рамките на третия мандат предвид държанието им. Те вадят от контекст реплики от разговори, които сме имали за уточняване на срещите ни – изключително некоректно. Това коментира съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов.
 

Според Иванов разминаването с ИТН е било концептуално, а от партията на Слави Трифонов решили, че със 65 депутати и авторитарен подход могат да наложат управление.

 

"Със стилистиката, концепцията и хората, които бяха излъчени, това исторически е най-неубедителният състав на МС. Те се опитаха да ни наложат да гласуване празен чек, без споразумения. Нямахме нито една причина да гласуваме това нещо", добави Иванов.

 

"Притеснението ни беше, че при положение, че се хващаш за плаващите мнозинства, и нямаш предварително структурирано мнозинство, както и координация, ти всеки ден трябва да търгуваш и да спазаряваш мнозинство", каза още съпредседателят на ДБ.

По думите му от ДБ са предложили подход, при който четирите партии, без ДПС и ГЕРБ, да седнат да изработят формула за краткосрочно управление и с писмено споразумение, което ясно да очертае процеса на съгласуване на решения. Реалистичния срок е до година управление.

 

"Не предадохме гласоподавателите си. Не гласувахме празен чек и не се дадохме, само за да сме от управлението", допълни Иванов.

 

"Как съмнителните отношения с една офшорна дестинация (бел. авт. Барбадос) ще допринесе за борбата с мафията", попита съпредседателят на ДБ. 

 

"От "Има такъв народ" взривяват възможността за такъв диалог, зависи от тях", заяви Иванов.

 

"Не беше коректно да се изкарват разговорите ни с ИТН и то такива с добавени от тях реплики, коментира Христо Иванив изкаванията за исканията на ДБ на Тошко Йорданов вчера.

 

"Не сме искали наши хора във властта, а само ДПС да не влияе на управлението", допълни по темата народният представител. 

 

"В американския сенат 6 месеца преди назначения се проверяват хора. За министри ни се предлага "една торба с котки", пет дни преди гласуването. Нямаме време дори да ги проверим, а ни се казва, че ако не гласуваме за тях сме предатели", обясни той.

"Дайте са седнем да говори и да намерим сечението между четирите партии и да сложим на масата една готова формула. Всеки ще има да обяснява на избирателите си формула с БСП". съобщи съпредседателят на ДБ. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3997 |11.08.2021 Доц. Александър Христов: Членовете на ИТН продължават да живеят в студиото . 43| 9984 |11.08.2021 Тошко Йорданов: Христо Иванов ми каза, че той трябва да одобри МС. Манолова ме посъветва: Обещайте му нещо и после не го изпълнете . 10| 3879 |11.08.2021 Христо Иванов: Дадохме формула, колегите от ИТН да разберат, че трябва да има разговори . 10| 7353 |10.08.2021 Христо Иванов: Това е зрелищен разпад! Време e да кажем „Баста!“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads