Реклама / Ads
0| 13963 |29.05.2022 НОВИНИ

Христо Петров: Естрадните певци са посланици на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкара България от ЕС

.
Христо Петров-Ицо Хазарта Източник: стопкадър, bTV
Естрадните певци са посланици на едни търговци, които имат всички признаци на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкарат България от Европейския съюз. Това заяви пред bTV народният представител от „Продължаваме промяната“ Христо Петров-Ицо Хазарта.
 

„Идеята на цялата тази кампания за БГ музиката изобщо не е да се върти повече българска музика. Това е едно партийно мероприятие. Факт е, че вече трета седмица „всичката Мара втасала“, а ние занимаваме хората с това някой да се показва и да казва как той прави много за българското и как иска да го защити“, обясни той.

 

„Слушах много внимателно естрадните изпълнители, които бяха в Комисията. Аз се държах и продължавам да се държа доста уважително с тях. Изслушвах ги – нещо, което не видях в замяна. Опитах се деликатно да им кажа няколко пъти, но те явно не разбират, че те са част от кампанията на едни търговци, които имат всички признаци на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкарат България от Европейския съюз. И те са нейни посланици в тази кампания“, добави Хазарта.

 

„Нека естрадните певци да не ме нападат с това, че моята музика е цинична, защото съм съгласен с това. Не рядко моите песни са такива, само че никога не съм ходил да се моля да ги въртят задължително по БНР или по националните медии. Новите песни на въпросните изпълнители от естрадата, при това, че старите песни са наистина златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на колегите от „Възраждане“ да слушат тези песни по няколко пъти“, каза още народният представител.

 

По-рано този месец популяризирането на българската музика в обществените медии бе обсъдено на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партията „Възраждане“ предлага законът да задължава БНР и БНТ 50% от музиката в ефира им да е българска. След разгорещени спорове, повечето от участниците в заседанието на парламентарната комисия подкрепиха законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове. Тогава Ицо Хазарта заяви, че спасителните квоти са за некадърници.

 

„Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Да гласуваме да има стимул за българския фолклор, защото той е истински и автентичен“, добави той.

 

Петров предложи да има стимул само за българския фолклор, защото е истински и автентичен. Това пък предизвика реакция от естрадните изпълнители и особено от Здравко Желязков от дует „Ритон“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4454 |28.05.2022 Евродепутатът Иво Христов: Правителството не желае да поеме отговорност за ветото върху Северна Македония . 0| 2864 |25.05.2022 Проф. Христова: Нямаме дори и съмнителен случай на маймунска шарка в България . 0| 7751 |21.05.2022 Христо Грозев: За руските служби войната е загубена. Възможен е преврат . 0| 3224 |19.05.2022 Иво Христов в ЕП: Войната не трябва да е повод за енергийно самоубийство на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads