Реклама / Ads
14| 6211 |04.06.2023 НОВИНИ

Христо Петров: Не смятаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко Борисов

.
Източник: БГНЕС
Не смятам, че заедно с ГЕРБ ще гасим пожара. Не искахме да правим коалиция и не подкрепихме първия мандата на ГЕРБ, заради думата „корупция“. Името на Мария Габриел се появи пред и 20 дни, досега не бе обсъждано. Чухме критики към нея, но не видяхме съмнения към нейната почтеност. Не смятаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко Борисов.
 

Това заяви пред bTV депутатът от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ Христо Петров.

 

По думите му ситуацията е такава, че тази конструкция с ГЕРБ ще издържи, не защото ГЕРБ са станали добри, а защото е в техен интерес. 

 

"Това което се случва показва, че за съжаление има два варианта за развитие на ситуацията, а аз не съм възхитен от нито един от двата. При единия има шанс да се случат добри неща за България, при другия е 100%, че ще се случат много лоши неща за страната", уточни народният представител.

 

Петров отбеляза, че е поставен в ситуация, в която трябва да избира и има ограничени възможности - само две. Според него упрека към ПП-ДБ е, че не са магьосници да представят трета възможност.

 

"Ако няма правителство отиваме към един много особен вариант. Преди два месеца обикалях цяла България по време на предизборната кампания. Сега трябва да направя същото, да отида при същите хора. Трябва да отида при тях, и да им кажа, че пет пъти не стана, обаче е сега ще стане на шестия", коментира още депутатът.

 

"Това трябва да стане на фона на едно царство, което имаме в лицето на президента Радев, който има собствено МВР, собствени служби, използвани да бъдат подсушвани политически партии и отделни политици. Затова този вариант не ми харесва", добави той.

 

Относно казуса с поискания имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Петров изказа мнение, че надали ще се стигне до гласуване за премахване на имунитета му.

„Не вярвам, че скоро ще стигне до гласуване за премахване на имунитета на Бойко Борисов. Трябва да се създаде комисия от всички партии, която да определи дали този имунитет се иска, за да събориш някого по политическа причини или наистина има престъпление“, смята народният представител от ПП-ДБ.

 

Във връзка с пуснатите записи от Радостин Василев, Петров формулира тезата, че навсякъде в ЕС тези назначения на службите се съгласуват в партньорските държави.

 

"Сигурно ще прозвучи смешно точно аз да коментирам тази ситуация, но препоръчвам на всички да прочетат едно интервю на бившият зам.-директор на военното разузнаване Иван Пейков. Там той много ясно обяснява защо се прави това", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3013 |04.06.2023 Прокуратурата проверява дали починалият Ангел Христов е от братя Галеви . 12| 4412 |04.06.2023 Ангел Христов от ”братя Галеви” почина от инфаркт, погребението му е спряно поради разследване . 4| 3564 |03.06.2023 Повдигнаха обвинение на Кристиян Христов за аферата ”Осемте джуджета" . 14| 3164 |03.06.2023 Христо Грозев: Chat GPT ще умножи в милиони пъти усилията на дезинформаторите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads