Реклама / Ads
6| 5218 |02.02.2010 НОВИНИ

Хванаха ченге, съпричастно на "Наглите"

.
Служител на Криминалната полиция е задържан за съпричастност към групата за отвличания „Наглите“, съобщиха от МВР. Мъжът е арестуван при операция на дирекция “Вътрешна сигурност” и ГДБОП, под ръководството на заместник градския прокурор Роман Василев.
 

Задържаният Й. К. е инспектор в сектора за оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода.

Кабинетите му в главната дирекция и в затворническото общежитие в Казичене са запечатани.

Продължават процесуално-следствените действия по установяване на съпричастността му към “Наглите”. Мъжът е разследван и за злоупотреба със служебно положение.

Предстои да бъде поискана 72-часова мярка за задържането му под стража.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи пред агенция „Фокус“, че арестуваният полицай е имал е контакт с част от хората от „Наглите”, които са били в затвора, и вероятно е съдействал за това да бъдат на по-облекчен режим.

От днес са възложени и проверки на още няколко служители, които са имали връзка със задържания.

„Смятаме, че срещу тези служители при дисциплинарните производства, които ще бъдат стартирани от утре, ще можем да търсим и тяхна съпричастност по групата на „Наглите”, каза Цветан Цветанов.

Dnes.bg припомня, че групата за отвличания „Наглите“ беше разкрита в края на миналата година след няколко спецакции на МВР и прокуратурата.

Полицията разкри няколко „квартири“ на похитителите, в които са държали заложниците си.

Frognews.bg
припомня, че още в края на миналата година вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че ще има проверки за съпричастност на служители на ведомството към групата.

По обвинение за участие в престъпната група в ареста в момента са Даниел Димитров – Релето, Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, и Любомир Симеонов – Гребеца.

В началото на януари 2010 г., след като човек от бандата „пропя“, в околностите на София бяха открити труповете на Юлиан Лефтеров – Кунгфуто, и Иван Петров – Сапата, за които се смята, че са били част от групата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5216 |21.01.2010 Хванаха измамник, представял се за Зорка Първанова . 8| 5163 |17.01.2010 Р. Василев: Ще стигнем до всички нива на "Наглите" . 4| 4545 |12.01.2010 Над 200 ченгета хванаха 11 престъпници . 4| 5635 |12.01.2010 До два месеца "Наглите" застават пред Темида

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads