Реклама / Ads
30| 5459 |23.02.2012 НОВИНИ

Яне Янев: Марин излъга за моето ходатайство

.
Лидерът на РЗС Яне Янев беше помолен да коментира казаното на днешната пресконференция на Георги Първанов и Ангел Марин и специално обвинението, че е ходатайствал за помилването на някой си Васил Пашов.
 

 Той не отговори на въпроса дали познава Васил Пашов и посочи, че няма да влиза "в обяснителен режим". Това, което твърдеше ексвицепрезидентът Марин за мое ходатайство преди шест години е поредна лъжа, заяви депутатът, председател на партия РЗС.

 

"Не искам да влизам в задочен спор с експрезидента Първанов, защото в момента представлявам комисия, която има мандат въз основа на решение на Народно събрание", посочи Яне Янев. "Ако експрезидентът Първанов иска дебат с мен, иска полемика, да заповяда в което избере студио на българска медия - аз ще отида и обещавам дебатът да бъде интересен", добави той.

 

Не може да има каквато и да било съпоставка на временната комисия с процедурата по импийчмънт, каза още Янев.

 

Той каза още, че временната комисия за проучване на дейността на президентската институция за времето от 22 януари 2002 до 22 януари 2012 г. ще разглежда и анонимни сигнали за помилвания, опрощаването на несъбираеми държавни вземания, даване и отнемане на българско гражданство. Това съобщи пред журналисти председателят на комисията Яне Янев след първото заседание, на което са били приети вътрешните правила за нейната работа.

 

Анонимните сигнали ще бъдат проучвани само и единствено след решение на комисията, обясни Янев. И когато съдържат достатъчно фактология, която може да бъде проверена, добави заместник-председателят на комисията Юлиана Колева от ГЕРБ.

 

Заседанията на комисията ще бъдат открити за медиите, освен в случаите, когато се обсъжда класифицирана информация. Временната комисия ще има редовни заседания всеки вторник от 12 ч.

 

Експерти ще работят по трите направления - помилвания, опрощаването на несъбираеми държавни вземания, даване и отнемане на българско гражданство.

 

Комисията ще изиска документи и материали от администрацията на президента, министерствата на правосъдието, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, ВКП, ДАНС, НАП и НОИ.

 

На дирекция "Законодателна дейност и европейско право" в Народното събрание в срок от един месец ще бъде възложено да направи съпоставка по трите теми с нормативната уредба и практика в останалите 26 страни членки на ЕС.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5764 |16.02.2012 Я. Янев: Злоупотребите при помилванията са огромни . 66| 6175 |15.02.2012 Решено: Анкетна комисия ще разследва действията на Първанов и Марин . 36| 19184 |15.02.2012 Указите на Марин-незаконни и през двата мандата? . 38| 13232 |13.02.2012 Марин гушнал два луксозна имота, водят се на децата му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads