Реклама / Ads
42| 5387 |27.02.2011 НОВИНИ

Я. Янев: От главата на Доган няма да падне и косъм!

.
Яне Янев
Реално народните представители получават по 5 хил. лв.; в България има масова бедност и управляващите нехаят по въпроса; Бойко Борисов стана генерал благодарение на Ахмед Доган.
 

Това каза в Търговище лидерът на РЗС Яне Янев по време на срещата на партията с избиратели в града.

"Излъгали са ви, че депутатите взимат по 2 хил. лв. заплати. Реално народните представители получават по 5 хил. лв." Янев обясни, че 2800 лв. била основната заплата и към нея се прибавят две трети от възнаграждението за експертна дейност. "Освен това вие плащате и за хотели, транспорт и т. н. Нещо повече. Дори ако депутатът се движи със собствения автомобил пак му се плаща по 25 стотинки на километър.

Янев отбеляза, че в България има масова бедност и управляващите нехаят по въпроса. Това, според него, се дължи на търпимостта на българските граждани. "Дошло е време, когато нашият народ трябва да излезе и да огради онези хрантутници в парламента и да потърси отговорност. Ние ще сме заедно с вас, а не вътре при тях", каза Янев. Той допълни, че единственото спасение е в единството на нацията иначе: "Онези ще продължат да дерибействат".

"Единствено банковата система за сметка на цели сектори и отрасли остава печеливша и показва реални печалби, които са на гърба на кредитополучателите", посочи Янев. Той обясни, че при срещата с министър Дянков на поставени конкретни въпроси за банките, министърът погледнал одобрително. "С мимиките, жестикулациите показа, че е безсилен да се справи. Или по-точно показа това, в което РЗС отдавна се съмнява, че това е държавна политика. Че на най-високо ниво в държавата има договорка", допълни лидерът на РЗС.

Янев каза още, че правителството крие много истини, които трябва да излязат на бял свят. "В това число и истините свързани с големи инфраструктурни проекти. Ние считаме, че през тези магистрали се източват много пари", уточни Янев и каза каза, че като цяло до момента правителството на ГЕРБ не е изпълнило нито едно обещание. В това число Янев включи и обещанието за промяна в системата на МВР. В конфиденциален разговор служители в системата казвали на лидера на РЗС: "Дори да ми предложат да ми купят гласа за 50 или 100 лв. няма да гласувам за ГЕРБ".

Отговаряйки на въпрос за Ахмед Доган Янев обясни, че лидерът на ДПС няма да бъде закачан от това правителство. "Бойко Борисов стана генерал благодарение на Ахмед Доган и ние тази истина ще я оповестим скоро. Затова от главата на Доган няма да падне и косъм", заяви Янев. Според него много любопитен бил въпросът, защо тогавашният президент Петър Стоянов, повишил Бойко Борисов с чин генерал в последния момент.

Янев завърши с твърдението, че иска най-много 100 депутата и най-вече променена конституция и нов изборен кодекс. Според него със сегашния само Господ можел да изкара някои местни феодали напред с краката от Общините. Янев каза, че не може да има промяна в никоя власт, когато е зависима от политическата власт. Всъщност, според него, трябва да има промяна във всички власти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5050 |27.02.2011 К. Тренчев: Оптимизъм има само в главата на Дянков . 10| 5017 |24.02.2011 Янев: Не вярвам, че Борисов се е поучил от грешките си . 12| 5507 |21.02.2011 Изселници в Турция не познават Доган, искат оставката му . 7| 4660 |20.02.2011 Изселници искат оставка на Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads