Реклама / Ads
15| 5804 |06.07.2014 НОВИНИ

Янев: Купени са повече от половината министри на Орешарски

.
Яне Янев
У нас не се говори за корупция, но никой не смее да гъкне, всичко е едно водоравно блато откакто РЗС спря да говори за това, заяви по НТВ лидерът на РЗС Яне Янев.
 

Положението е отчайващо и ако след 5 октомври народът се осъзнае трябва да има въмездие и истината за кабинета Орешарски трябва да излезе на бял свят, защото повече от половината министри там са купени. Вместо прокуратурата да се занимава с корупцията, най-работещият й новооткрит отдел е за политически поръчки. Обажда се Цветлин Йовчев по телефона и казва: "Трябва да се осветлят срещите между Цветанов и Пеевски" и потиотделът 15 минути по-късно пуска прессъобщение, че ще го прави, докато държавата се тресе от финансов скандал, заяви Янев. Изпълняват се всякакви политически поръчки от силните на деня. Това, че Йовчев мрази Цветанов, това не означава, че и прокуратурата трябва да го мрази.

Прокуратурата трябва да изчисти Авгиевите обори на съдебната система, препоръча Янев и посочи за пример делото САПАРД. Има някакво си дисциплинарно производство. Съдия Петър Стоянов е един фелдфебел, пратен във ВАС, каза Янев. Това производство се протака във времето, а същият П. Стоянов е издал присъда и е осъдил на 500 000 лв А Митници, която да ги плати на фирмата на брата на Марио Николов. Това е поръчково съдопроизводство, обясни Янев. И каза, че това било договорено предварително.

Кадровик № 1 на съдебната система в Кюстендил пък е Мая Манолова; тя е на път да извади от джоба си и да постави пак като удобен председател на ОС Мирослав Начев, който има 3 оправдателни присъди за братя Галеви, разказа Янев. Да не смятате, че Манолова е света вода ненапита по отношение на братя Галеви, попита той и каза, че имало нейни адвокатски услуги за братя Галеви. Комисията на Янев не могла да си довърши нещата в това отношение, защото миналото НС беше разпуснато.

Ако Станишев бъде пробутан за еврокомисар, той ще има съдбата на Румяна Желева, прогнозира още Янев. Според него щели да излязат документи за пране на пари, търговия с влияние и злоупотреба с евросредства.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5083 |04.07.2014 С 3 млн.ще струват повече новите парламентарни избори . 9| 5300 |17.06.2014 Повече от 4 часа КСНС заседава . 6| 5076 |16.06.2014 Я.Янев: В министерствата заличават престъпни следи . 25| 5359 |06.06.2014 Мира Радева: Местан иска повече власт от БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads