Реклама / Ads
12| 12972 |02.12.2021 НОВИНИ

Илия Златанов пред Фрог: СДВР е генералният щаб на Мето Илиянски. Трябва да се смачкат змии като Каскетурата

.
Илия Златанов
Чудя се защо още стоя в тази страна? Нищо няма да се промени. СДВР е генералният щаб на Мето Илиянски. Това каза пред Фрог нюз бизнесменът Илия Златанов - рекетираният предприемач от разследването “Осемте джуджета”. Предаваме разказа му едно към едно:
 

Върху мен се упражнява административен тормоз. Цялата работа се спряга от поръчковите прокурорчета на Гешевтурата. Всичко произтича от разкритията ми за “Осемте джуджета” и от това, че много приказвам. От това засега имам само проблеми и нито един от тях  не е решен. Нищо не се е променило, освен, че се махна Каратистчето. Не минава месец, без да не ме извикат  по един-два пъти за измишльотини. 


Предпоследният случай беше да отида да дам обяснения защо не съм сигнализирал, че предприятието ми е в несъстоятелност. Предприятието ми не е в несъстоятелност. Отидох и доказах, че не съм камила, нищо, че нямам нито една гърбица. След това ме извикаха да дам обяснения за 21-те автомобила, от които четири бяха останали при мен. Но понеже не бих  ги предал с протокол, те не са ми платени. Те и останалите автомобили не са ми платени до ден днешен. Никъде в договорите не е упоменато, че тези коли трябва някога да се платят. Платено е само ДДС и то занижено 6 пъти, за което НАП ми направи акт. 


Поръчков съд също призна това за сделка. Въпреки, че сделка има когато стоката е предадена с протокол на отговорно пазане - за продажба, за консигнация. Но при мен не бе предадена стоката и не бе платена. И съд го призна това за продажба. Четири от тези коли, става въпрос за евтини коли, един от уреждачите ми каза: “Ще ми дадеш едната кола, аз ще я продам на някой. А за другите три ще ти оправя документите. Този улеждач съм го цитирал  в “Осемте джуджета” 11 пъти. И на този уреждач  до този момент никой не му е потърсил сметка. Името му съм го казал в ГДБОП.  В прокуратурата също го знаят много добре. Той е едно от 8-те джуджета. Той направи и фалшивите фактури за златото и какво ли още не. 


При него ходят хора, които да плащат откуп за крадени коли. И всички канали минават през Пепи Еврото.  Сега аз трябва да дам обяснение къде са тези коли. 


Последният път, в който ме извикаха, бе преди два дни за подадени от мен годишни фирмени отчети. Те са подписани от мен. Декларацията е подадено от моя адвокат. Отидохме двамата при разследващ полицай в СДВР. Това е генералният щаб на Мето Илиянски. Там важи закона на Младен Маринов, Ицо Носа и Георги Хаджиев. Те си правят там каквото си искат и само чакат някое поръчково прокурорче да им подаде нещо, за да започнат да чоплят. В случая това е Иван Иванов. 


И ме викат за подаване на неверни данни. Тъй като тези три дружества не работят от години и имат нулев оборот,  са подадени документи като за  микропредприятия. Така е по закон. Сега  трябва да кажа защо не съм направил общо събрание, за да се одобрят отчетите, представяте ли си?! Общо събрание се прави, когато се разпределят дивиденти или когато се подават дълготрайни активи. За да подам годишен отчет, трябвало да свикам общо събрание! В СДВР  трябваше да пиша защо не съм свикнал такова.

   

 Въпреки, че в показанията съм написал, че аз съм подписал отчетите, на отделен лист ме накараха да сложа 15 подписа, за да правят графологична експертиза дали действително аз съм подписал тези документи. Това е гавра, чисто унижение. И като поисках да се запише в протокола, че смятам гореизложеното за натиск, принуда и извращение, ми отказаха. Все едно не знаете тези копои на какво са способни. 

 

Съвременните милиционери по нищо не се различават от бившите. Мога да ви кажа, че дори по тоталитарно време нямаше такива извращения и гадости. Таково нещо, което се случва през последните години, никога не е било в България.  Нищо не се е променило. Има няколко птички като Бойко Рашков, които искат нещата да бъдат като в нормалните страни. Но масата милиционери си остават с милиционерски манталитет и те с удоволствие служат на мафиотите от “Осемте джуджета” и  на бившето ръководство на МВР,  и търсят начин да се саморазправят с хора като мен, които говорят. 


Не виждам защо още стоя в тази страна. Тук няма да има развитие. Докато това заспало общество не се радикализира и докато не смачка главите на такива змии като Каскетурата, ние няма да се оправим. С рок фестивали и сладки брътвежи по платформите нищо няма да се промени. Време е за нещо радикално. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2865 |02.12.2021 Пеканов: Предложеното за увеличение на минималната работна заплата е стъпка в правилната посока . 14| 3638 |02.12.2021 Нинова категорична: Нито има договорка за ротационен принцип, нито аз да бъда първият председател на НС . 2| 2930 |02.12.2021 Младите и активни българи са загрижени за климатичните промени, но липсва обществен дебат за предстоящата трансформация . 7| 6491 |02.12.2021 Д-р Дечо Дечев пред Фрог: Ще съдя в-к “24 часа” за клевета, едни и същи кръгове ме атакуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads