Реклама / Ads
13| 5247 |21.06.2014 НОВИНИ

Има пълна подкрепа от ЕК за пострадалите във Варна

.
Източник: Булфото
"Това, което се случи в Аспарухово, което сполетя хората, е голяма трагедия“, заяви във Варна европейският комисар за международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи Кристалина Георгиева.
 

Тя пристигна по-рано днес на заседанието на Кризисния щаб, което се провежда в Областна администрация във Варна и ще направи оглед на пораженията от бедствието във варненския квартал "Аспарухово".

Заедно с нея в морската столица пристигна и президентът Росен Плевнелиев.

"Това, което ми направи добро впечатление, е колко много доброволци са се мобилизирали да помагат. Ще трябва да се определи какви са точно щетите и това трябва да се направи максимално бързо”, каза Георгиева.

От страна на Европейската комисия има пълна подкрепа към това, което се случва тук във Варна. Това е подкрепа както от морална, така и от финансова страна, посочи Георгиева.

"Най-голямата ми надежда е да ползваме предстоящия седемгодишен период. Предстои подписването на новата програма за сътрудничество се надявам в нея да се даде приоритет на пострадалите региони”, заяви още българският еврокомисар.

Георгиева не се ангажира със срокове кога може да дойде тази помощ тук, тъй като предстои да бъде направена оценка на щетите и на това, което трябва да се направи.

"Сега най-важното е да се помогне на хората и да не се допусне, ако падне нов дъжд, да се случи същото”, подчерта еврокомисар Георгиева.

Тя подчерта, че е време за осъвременяване на плановете за действие при бедствия и аварии в целия свят, а не само в България.

"Трябва да сме наясно, че света се промени. Климатичните изменения в нашия регион се изразяват най-вече в повече и по-свирепи наводнения и горски пожари. Това, което см правили преди, вече не е достатъчно, не само у нас, а навсякъде", заяви Кристалина Георгиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5238 |20.06.2014 БСП дарява 30 хил. лв. за пострадалите от наводненията . 17| 4810 |11.06.2014 „Екзакта“: Расте подкрепата за задължителното гласуване . 31| 4792 |10.06.2014 КТ "Подкрепа" иска оставка на правителството до края на седмицата . 38| 4823 |04.06.2014 От Атака се жалват на Цацаров; Търсят подкрепата на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads