Реклама / Ads
1| 2494 |17.06.2024 НОВИНИ

Имате пътуване до Слънчев бряг? Пътят е в неочакван ремонт

.
Източник: bTV
Неочакван ремонт на пътя Сарафово - Бургас предизвика недоволството на туристическия бранш. Реконструкцията на отсечката създава сериозни задръствания в разгара на летния сезон. 
 

Ремонтът започва 12 дни след официалния старт на туристическия сезон.





„Трафикът е убийствен, редовно закъсняваме. Не мисля, че моментът беше подходящ“, казва Христо Цаков, предаде bTV.

 

Хотелиерите предупреждават, че ремонтът ще е сериозен проблем за туристите и настояват да бъде прекратен.

 

„Тази кратка отсечка от 10 км не беше лоша, би трябвало да се поправя, но това може да се направи по всяко време на годината. Лятото хората, като видят какво е, ще започнат тези затлачвания и вместо да вървят към Слънчев бряг и Бургас завиват и отиват към Гърция“, коментира Веселин Налбантов, заместник-председател на БХРА.

 

От общината обясняват защо започват сега.





„Започнахме при първия възможен момент след одобряване на финансирането. На 24 най-късно започват асфалтовите работи по това платно, което го виждате в момента в посока Бургас и след това се прехвърляме на участъка, по който в момента се движат автомобилите. Там ще имаме малко повече работа, защото са по-сериозни ремонтите и не сме убедени, че би издържало целия сезон“, посочва Димитър Бакалов, директор дирекция „Строителство“ към Община Бургас.
 

От полицията препоръчват да се използват алтернативните маршрути.

 

„Тези, които пътуват от Сарафово към центъра на Бургас, могат да използват локалното платно на северния обход в посока кв. „Пети километър“. Тези, които пътуват от АМ „Тракия“ в посока Бургас, могат да използват пътен възел Българово“, съветва главен инспектор Пламен Николов, началник сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР в Бургас.





Екип на полицията е на място, за да регулира движението през целия ден. Очаква се ремонтът да продължи още около месец и половина. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2328 |17.06.2024 Нетаняху разпусна военновременния си кабинет . 1| 3080 |17.06.2024 Китай губи колективната си памет с изтриване на части от интернет . 18| 12547 |17.06.2024 Хибридна война: Руската пропаганда се разпространява из цяла България за една секунда . 20| 2369 |17.06.2024 "Съобразявайки се с волята на избирателите". ПП-ДБ няма да участва в преговорите за правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads