Реклама / Ads
0| 2848 |15.11.2022 НОВИНИ

Интерпол издирва заподозрян за атентата в Истанбул, допуска се, че е у нас

.
Мястото на атентата
Разследването на атентата в Турция продължава. Интерпол издирва мъж, за когото се предполага, че е избягал в България, а хиляди хора в Истанбул отдават почит на убитите при взрива. Сред 50-те задържани е и сирийка, заподозряна, че е оставила бомбата. Жената, идентифицирана като Ахлам Албашир, е преминала незаконно в Турция от Сирия и е признала, че е извършила нападението, съобщава NOVA.
 

Втори ден Истанбул скърби. От ранни зори хиляди се стичат на бул. „Истиклял”, за да поднесат цвете в памет на жертвите. Сред тях е Мослин от Пакистан. „Разхождахме се точно на тази улица в деня преди взрива. Ужасно е! Ние подкрепяме нашите братя, турците”, казва мъжът. И допълва, че въпреки страха, е тук отново, за да бъде съпричастен към мъката на хората в Турция. 

 

„Никога не сме мислили, че подобно нещо може да се случи в Турция, защото тук живеят прекрасни хора. Винаги са гостоприемни и наистина е много странно, че подобен акт се случи в тази държава”, смята пакистанецът.

 

Продължава и възстановяването на материалните щети. Районният кмет на Бейоглу обясни, че в района са взети всички необходими мерки за сигурност. „Разбира се, че контролът  трябва да се затегне. Ще има мерки, докато е нужно”, категоричен беше Хайдар Али Йълдъз.

 

С цел мерки за сигурност от  емблематичната улица „Истиклял” бяха премахнати всички пейки и кашпи. Днес на мястото на взрива беше поставена и паметна плоча, с датата, на която сърцето на Истанбул беше разтърсено от терористична атака.

 

Турската полиция задържа няколко заподозрени във връзка с бомбения атентат в Истанбул, при който загинаха шест човека, а 81 бяха ранени. Общият брой на задържаните до момента е 50, заяви турският министър на правосъдието Бекир Боздаг, без да даде повече информация, съобщава БГНЕС.

 

Анадолската агенция съобщи, че полицията е арестувала двама братя, идентифицирани като Амар Й. и Ахмед Й. Агенцията посочи, че Амар имал за задача да помогне на Ахлам Албашир – арестуваната сирийка, заподозряна, че е поставила бомбата, да избяга в съседна Гърция след нападението. Твърди се, че Ахмед е трябвало да закара другия заподозрян, който все още е на свобода, в Одрин близо до границата с България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2552 |15.11.2022 Заподозрян за атентата в Истанбул опитал да избяга в България . 1| 2966 |14.11.2022 Тихомир Стойчев: Не чух ловците дали са включени в издирването на Александър . 0| 2546 |14.11.2022 Смолянската полиция издирва мъж с редица заболявания . 0| 3437 |14.11.2022 Още няма следа от 12-годишния Александър, стотици продължават издирването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads