Реклама / Ads
0| 4132 |29.06.2022 НОВИНИ

Т. Йорданов: На Кирил му хрумнало във влака, стъпвайки в Киев, да кажем, че България гони всички руски дипломати

.
Тошко Йорданов Източник: стопкадър, Евроком
Днес за пореден път и Кирил, и Лена се опитаха да си измият ръцете през Външно министерство. Тези двамата лъжат безсрамно. Това заяви в предаването „Честно казано“ с гост-водещ Катя Илиева по Евроком председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.
 

Той разказа предисторията на случилото се: „На път за Украйна, на полско-украинската граница, Кирил Петков казва на Станислав Балабанов и ген. Атанасов, които са били там, БСП ги няма, следното изречение: „Хайде да направим един бърз коалиционен съвет, имам прекрасна идея – да изгоним веднага всички руски дипломати“. Хрумнало му на Кирил във влака, стъпвайки в Киев да кажем, че България гони всички руски дипломати“.

 

По думите на Йорданов премиерът е искал това да се случи още в края на март месец.

 

„После се връща и продължава да си гони идеята. Това си е негова идея, тук няма никакво Външно“, отбелязва председателят на ПГ на ИТН.

 

„От тези 70 човека, нарочени за изгонване, шпионите са половината, от които част от тях са дипломати“, разкри Тошко Йорданов.

 

Той настоя, че това е еднолично решение на Кирил Петков.

 

„Като направят някоя чутовна простотия и веднага скачат към Външно или към някое друго министерство. Петков си играе на премиер и вкарва всички във вредни последствия. Иначе всеки скрит шпионин трябва да бъде махнат. Ние не сме приятелска държава на Русия в тази война“, отбеляза Йорданов.

 

По думите му БСП са взели „много правилно решение“: „Хората в зала днес останаха с впечатление, че премиерът Кирил Петков действа много емоционално без да пита партньорите си. Само че този път настъпи БСП, те реагираха най-бурно“.

 

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ разкри още, че Петков пратил ДАНС на Любомир Каримански по време на избора на шеф на БНБ: „Когато Любомир Каримански стана кандидат за шеф на БНБ, Кирил Петков пусна ДАНС след него. Аз го питах: „Наистина ли си пуснал ДАНС след Каримански?“, той ми отговори „Да, що не“. Ето такъв е той - такъв му е подходът. ДАНС са ровили и са търсили компромати срещу Каримански. Те са намерили едно голямо нищо, защото той няма за какво да бъде уличен. Каримански е бил свидетел по това дело, не е бил разследван“.

 

„Иван Хиновски напусна „Има такъв народ“, защото искаше да е енергиен министър“, обяви още Тошко Йорданов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3025 |29.06.2022 Партия МИР: Кирил Петков наруши Конституцията и Виенската конвенция . 0| 2988 |29.06.2022 Т. Йорданов: БСП постъпват правилно. Петков е Борисов с диплома от Харвард . 0| 3509 |29.06.2022 Нинова стопира преговорите за кабинет с ПП, не иска Кирил Петков за премиер . 0| 2807 |29.06.2022 Иван Таков: Решението на Кирил Петков да изгони 70 руски дипломати е безотговорно и вредно за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads