Реклама / Ads
0| 3959 |16.06.2016 НОВИНИ

Йотова: Отговорът, че са получени всички средства от ЕС, не е истина

.
Илияна Йотова
Никой от народните представители на БСП, още повече председателят Корнелия Нинова са се извинявали на когото и да било.

„В момента има процедура към България, продължава одита, гледат се разходите, които са извършени за 2015 г. по Програмата за селските райони, като има забележки по отношение на редовността на проектите, а също и по отношение на обществените поръчки”. Това заяви евродепутатът от левицата и член на ИБ на БСП Илияна Йотова по Нова телевизия, която е получила тези отговори от Европейската комисия. По думите и този отговор моментално изключва възможността към момента да са разплатени всички средства от страна на ЕК. „Отговорът, че са получени всички средства от ЕС, просто не са истини”, категорична бе тя.

 

Илияна Йотова обясни, че е получила отговор от ЕК, не от нейния говорител, на нейни три конкретни въпроса. Въпросите са следните - дали ще има финансови корекции по Програмата за селските райони за България, кои са най-честите грешки, за да се налага такава корекция и каква ще бъде сумата, която няма да бъде изплатена на страната ни. Тя обясни, че въпросите ги е задала, по настояване на част от българските общини, някои от които малки. „Хората се притесняват, че ако се наложат сериозни санкции и корекции, една част от тези общини ще бъдат изправени пред фалит”, категоричен бе евродепутатът.

 

Илияна Йотова обясни, че към България има процедура по два регламента. „И двата регламента определят как ще се накажат грешките за несвършената работа в България, защото ЕК казва, че не е получила разумно уверение за това как разплащателната агенция на Фонд „Земеделие” е разплатила проектите в страната и няма достатъчно информация за това. Не приема и доклада на Сертифициращия орган. Казвам, че ЕК ще наложи финансови санкции. А въпросните 1,1 млрд. е една събрана сума”, каза също тя.


„Нито един от народните представители от БСП, още повече председателят Корнелия Нинова са се извинявали на когото и да е било. Ние живеем в Парламентарна република и опозицията има право да задава своите въпроси и да получава отговори”. Това заяви Илияна Йотова по повод появилата се информация, че председателят на БСП Корнелия Нинова е поднесла свои извинения на зам.-министър Грудев, по повод еврофондовете.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3909 |15.06.2016 Йотова: Трафикантите използват децата мигранти като роби . 0| 7076 |10.06.2016 Йотова: Скандално е Кристалина Георгиева да блокира шанса на наш политик да оглави ООН . 37| 5508 |04.06.2016 Илияна Йотова: На второ място сме по злоупотреби с евросредства в ЕС . 0| 4336 |05.05.2016 Йотова: TПTИ ще се отрази негативно на 800 милиона души
Реклама / Ads