Реклама / Ads
16| 5064 |28.11.2013 НОВИНИ

Йовчев гарантира: Ще преодолеем кризата с бежанците

.
Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи Източник: Булфото
Ще овладеем кризата с бежанците във всичките й аспекти. Националният план за разрешаване на проблемите, които са предизвикани от кризата в Близкия Изток и засиления миграционен натиск, се изпълняват в срокове и в следващите 2 до 3 седмици очакваме няколко много важни неща да се случат, основно в Държавната агенция по бежанците.
 

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който инспектира първия етап от операцията на Сухопътните войски "Съвместни усилия- 2013". Заедно с него бяха министъра на отбраната Ангел Найденов и началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.

Йовчев увери, че по този начин ще се овладее изцяло кризата, с което ще намалят рисковете и заплахите за националната сигурност. Потокът на бежанци е намалял. За последното денонощие няма нито един нелегално преминал границата ни, похвали се Йовчев .

Агенцията за бежанците трябва да вдигне капацитета си и да излиза с решение за даване на закрила или отказ в рамките на 100-150 на ден, обясни министърът на вътрешните работи и добави, че ще се разшири капацитетът на действащите места за настаняване.

Извеждането от страната на нелегални емигранти, които нямат основание да търсят закрила на нашата територия, ще става значително по-бързо. Йовчев каза още, че от началото на годината 11 155 са нелегално преминалите нашата граница. От тях 10 848 са преминали през гранична бразда.

Осъществихме истинска военна операция, планирана, подготвенаи изпълнена според всички правила на Българската армия, заяви на брифинг министърът на отбраната Ангел Найденов. Той изрази увереност във възможността на армията да осъществи успешно и втория етап от операцията за ограничаване на нелегално преминаващите държавната ни граница.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5400 |27.11.2013 Йовчев: Няма завишаване на полицейските правомощия . 16| 5803 |20.11.2013 Цветлин Йовчев: Подготвяме чартърни полети за бежанците . 41| 5384 |20.11.2013 Цветлин Йовчев отличи спонтанни и мотивирани протестиращи . 34| 4862 |18.11.2013 Плевнелиев: Трябват действия, за да преодолеем конфронтацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads