Реклама / Ads
14| 6735 |24.05.2020 НОВИНИ

Йово Николов: НСО не можа да се отърси от слугинскатата си функция

.
Йово Николов и Румен Ралчев
В Националната служба за охрана (НСО) работят около 1000 човека, нормално е да има някаква издънка - във всяко стадо има мърша. Би трябвало да се търси вина за контрола и за подбора на служителите. НСО е абсолютно безсмислена служба. Тя е наследник на УБО, която също беше обслужваща служба на управляващите, но с годините не можа да се отърси от слугинскатат си функция
 

Това каза в предаването "120 минути" по бТВ журналистът Йово Николов по повод информацията от прокуратурата, че подполковник от службата е ръководил група за поръчкови убийства. Негов опонент в студиото бе бившият служител на НСО и УБО и Велик приор на Ордена на рицарите тамплиери Румен Ралчев.

 

Припомняме, че подполковник, специалист по взривни устройства на Националната служба за охрана, е приел поръчката за убийството на бизнес дамата Станка Марангозова през октомври миналата година. Това обяви прокуратурата, а полицията е задържала и физическия извършител на убийството.

 

"Фактът, че този човек е масон, е утежняващо вината обстоятелство. Масонството в България се ползва за лично обогатяване. Това е паралелна власт, която се употребява", заяви още Николов.

 

"НСО е абсолютно безсмислена служба. Това е служба за обслужване на управляващите и през годините тя така и не успя да се отърси от тези си слугински задължения. Властта напомпва службата с пари. За тази година бюджетът ѝ е 44 млн. лева и расте постоянно, а бюджетът на разузнаването за тази година е два пъти по-малко – 22 млн. лева", коментира Йово Николов.

 

Журналистът запита защо масоните се крият и са тайни общества. "Това, което казва говорителката на прокуратурата за откритата кореспонденция с хора свързани по линия на масонска ложа показва, че тези хора се събират за да се облагодетелстват или да окажат влияние и власт. По моите наблюдения не е мит, че за да си част от съдебната система трябва да си в някоя ложа.", допълни Николов. Той припомни и промяната  в закона на съдебната власт, за която причината е било именно принадлежността на много от магистратите към масонски ложи.

 

"Не съм съгласен, че масонството е утежняващо вината обстоятелство, защото масонството е хилядолетно изкуство, което работи за усъвършенстването на хората. В ложите е забранено да се говори за бизнес, политика, цвят на кожата и вероизповедание", каза Ралчев.

 

По думите му национални служби за охрана съществуват в цяла Европа, независимо под каква шапка и няма държава, която да няма такъв тип служби.

 

Ралчев обяви, че след промяната в закона за съдебната власт, с която се въведе изискване магистратите да декларират своята принадлежност към ложи 99% от хората са се оттеглили от членството си масонските ложи.

"Дали ще членува в масонската ложа, дали че членуваш в ловно-рибарския съюз или етажната собственост винаги общуваш с хора. Въпросът е на морал.", заяви Ралчев и отвърна на журналиста, че неслучайно масоните наричаме хората, които не познават философията им профани.

"В България има 14 ложи. Всеки трети тук се е отъркал в някоя ложа.", заяви още той.

 

Този който е предложил промяна в закона за съдебната власт беше отхвърлен от масонството, обяви още Ралчев.

 

"Този господин от НСО, кйто е обвивен от прокуратурата, е много надолу в йерархията на  ложата си, той е калфа от друга ложа. Познавам обвинения, защото е от службата, а аз  се срещам с хора от нея редовно. Той прилича повече на научен работник, отколкото на силова фигура.  Ако той е участник в това престъпление той е била само мозък.", заяви още масонът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4957 |23.05.2020 Емил Караниколов: Неизбежна е намесата на държавата в бизнеса на бензиностанциите . 0| 4556 |21.05.2020 КЗК отново не можа да влезе в офиса на петролната асоциация . 0| 5071 |18.05.2020 Емил Караниколов: Държавните бензиностанции ще са балансьор в градовете . 16| 4797 |07.05.2020 Емил Караниколов: Очакваме голям инвеститор към автомобилостроенето, но не прави точно автомобили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads