Реклама / Ads
1| 3091 |28.08.2021 НОВИНИ

Ирена Анастасова, БСП: Имаме съвпадения по политики и търсим диалог

.
Ирена Анастасова
Ако отидем на нови избори и те бъдат три поредни седмици и то в новата вълна на епидемията ще затрудни много българите Много сериозно партиите трябва да помислят - искат ли България така да влезе в зимата?, попита Анастасова. “Предстои да проведем разговори с ИТН, ДБ и ИБГНИ. Ако стъпим на разговорите в първия мандат има възможност за достигане на консенсус.
 

Тогава стигнахме до официално съгласие четирите партии - “Има такъв народ”, БСП, “Демократична България” и “Изправи се, БГ! Ние идваме!” - постигнахме огромно съвпадение по голяма част от приоритетите. Сега ние сядаме на масата за разговори, стъпвайки на тези приоритети.” Това заяви пред Bg on Air заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова.

 

“Не отиваме с готови имена за премиер и министри на тези преговори. Няма логично обяснение защо да откажат при положение, че имаме съвпадение на политики и търсим диалог. Ако проявим разум и умерен компромис можем да намерим решение на ситуацията.”, поясни депутатът от левицата.

 

Ирена Анастасова бе категорична, че всички партии трябва да имат предвид ситуацията в страната и това, заради което хората миналата година излязоха по улиците не може да се реши със служебно правителство и без редовен кабинет:

“Нито здравната реформа, нито правосъдната реформа, заради която хората протестираха не може да се случи без редовно правителство.”

 

“Днес при връчването на мандата г-жа Нинова постави въпроса на президента Радев за служебния кабинет и този разговор остана отворен. Президентът също е прав, че всеки един от министрите в служебния кабинет е личност и няма как да не заявят собствена позиция, а те се притесняват, че при тази сложна конфигурация зад тях не стои стабилна политическа воля. Предстои да го изговорим. Въпросът е открит.”, каза зам.-председателят на БСП.

 

“Много сериозно партиите трябва да помислят - искат ли България така да влезе в зимата? Искат ли да реализират основните си тези в предизборните си платформи, например правосъдната система? Самите те са наясно, че за да се случат тези реформи е нужно редовно правителство.

 

“Ако отидем на нови избори и те бъдат три поредни седмици в новата вълна на епидемията ще затрудни много българите”, заяви Ирена Анастасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3412 |26.08.2021 Проф. Георги Михайлов, БСП: Ще подкрепим актуализацията на бюджета на Здравната каса, но имаме сериозни забележки . 5| 3668 |26.08.2021 Кунчев: Имаме две оръжия срещу COVID-19 – ваксинацията и спазването на мерките . 8| 4201 |26.08.2021 Ирена Анастасова, БСП: Предложението ни за един учебник по предмет за всеки клас ще улесни учителите и ще уеднакви изучаваното от децата в България . 3| 3337 |20.08.2021 Панайотов: Нито водим, нито имаме право да водим преговори за покупката на изтребители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads