Реклама / Ads
4| 4642 |23.01.2019 НОВИНИ

Искрен Веселинов: Трябва да седнем на масата или да признаем, че няма единство

.
Искрен Веселинов
”От ВМРО сме готови да разговаряме с всеки един от нашите партньори, дори ако някой се чувства обиден, сме готови и да се извиним, даже и да не се чувстваме виновни”. Това заяви в предаването „Лице в лице” зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Той обясни, че няма застрашаване на Кабинета.
 

Според него обаче е необходимо да се определи накъде върви малката коалиция.

„Трябва да седнем на масата на преговорите или да признаем, че такова единство не съществува, че коалицията е формална и всеки ще подкрепя само своята си политика”, коментира Веселинов.


На прага на кампанията за европейските избори и съпътстващото я редене на листи, малката коалиция в управлението, се разклати във всички посоки. НФСБ обявиха, че спират преговорите за съвместно явяване с ВМРО, започнали преди седмица.

Веселинов заяви, че ВМРО не е водила разговори с нито една политическа формация извън кръга на „Обединени патриоти”.

 

Той отбеляза, че в официален формат не е заявявана претенция Волен Сидеров да води листата за евроизборите на „Обединени патриоти”. Веселинов отклони директния отговор на въпроса дали е искал неофициално, но отбеляза, че това е била причината да се постави разговора на принципно ниво.

Искрен Веселинов коментира и програмата на ВМРО, като открои, че някои предложения са приемани, а други подминавани.

 

„Няма застрашаване на Кабинета, но той е длъжник на програмата, която заедно сме изработили и на, може би, леки корекции с оглед на политическите реалности, т.е. ние ще търсим подкрепа на нашите приоритети в ОП, но ще търсим и в ГЕРБ, ако не получим шанса да излезем заедно с тези приоритети пред тях, защото сме пряко ангажирани в това управление”, заяви още заместник-председателят на ВМРО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3945 |23.01.2019 Тихомир Безлов: Гражданството срещу инвестиция не трябва да бъде спирано . 3| 4217 |22.01.2019 Русия: Американските кораби в Черно море трябва да стоят далече от руските брегове . 4| 5897 |22.01.2019 Капка Панайотова: Системата на ТЕЛК трябва да бъде премахната . 2| 3698 |22.01.2019 Бисер Петков: Трябва да се разберем каква да бъде реформата за ТЕЛК-овете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads