Реклама / Ads
8| 4835 |18.02.2016 НОВИНИ

О. Исмаилов: БА е готова, но трябва да затворим границата

.
Орхан Исмаилов
Когато мисля, че трябва да има прозрачност, не мълча, поставих въпроси пред премиера, пред РБ, заяви по БТВ зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов. Министър Ненчев е и председател на партия от РБ, вече излязохме с общо решение, ще направим всичко възможно да има прозрачност и мониторинг, анализ на дейността и ще дадем предложения за дейността. Думите бяха по повод на предложени промени в устройството на ведомството.
 
(Николай Ненчев окрупни две структури в Министерство на отбраната, с което отне ръководните правомощия на Исмаилов. Става дума за "Отбранителна аквизиция" и "Инфраструктура на отбраната", която бе на подчинение на зам.-министъра - б.р.)

Исмаилов каза, че Борисов заставал зад него и държал на оставането му на поста.

Аз съм и председател на Съвета по антикорупция, затова искам прозрачност за медии и данъкоплатци по отношение на разходването на средствата, каза Исмаилов.

В БА всичко става с план за действие, затова вярвам, че военнослужащите ще окажат помощ на Гранична полиция, добави той.

Ще видим кой какъв агент е, мислех да не съдя Валери Симеонов за думите му, че съм турски агент, ще видим кой какъв е в съда. За мен това са пълни глупости, но ние сме правова държава и държа на името и на достойнството си, подчерта Исмаилов. Той бил готов да си тръгне заради принципите.

Турция е съседна на България държава, но аз съм български гражданин, защитавам интересите на България. Не искам да съм адвокат на Местан, може да е имал по-тесни връзки с Турция, но той дълги години е бил български политик. Как може един политик да е агент, попита Исмаилов.

България трябва да гони националните си интереси, заяви той за напрежението между Русия и Турция. За какво трябва да се страхувам от Ердоган като зам.-министър на отбраната, попита той. После каза, че ако Турция ни залее с бежанци, това ще е голям проблем, затова трябва да затворим границата си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7255 |12.02.2016 В. Енчев: Пеевски трябва да бъде разпитан от турските служби заради контрабандата на цигари . 0| 4290 |11.02.2016 Д-р Кацаров: Вот на недоверие за здравеопазване трябваше да има отдавна . 5| 4186 |10.02.2016 К. Исмаилов: Партията на Местан е приятелка на Турция . 21| 4937 |03.02.2016 Меглена Кунева: Трябва да настъпим педала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads