Реклама / Ads
18| 7279 |15.09.2011 НОВИНИ

Истината за Бизнеспарка и брокерите лъсва в протокол от заседанието на ОС

.
Вили Лилков
На това заседание нямало нито една дума от кмета Борисов; Вл. Кисьов играл съществена роля Плевнелиев да влезе, да обясни и да се вземе положително решение.
 

В решението на вносителите за подкрепа на идеята за Бизнеспарка се виждат 38 души мнозинство от ДСБ, СДС и от другите политически сили и 12-13 човека, които са били против решението да се подкрепи искането на парка за замяна на имоти, обяви общинският съветник от ДСБ Вили Лилков, който каза, че е чел протокола от заседанието на Общинския съвет от 26 април 2008 г.

Точка 15 от това заседание на съвета била сделката за Бизнеспарка. От протокола можело да се види кой как е гласувал, както и някои от брокерите, които действали по времето на целия мандат и тогава съвсем не било лесно да се справят с тях. По това време често се говорело за икономическото мнозинство в ОС.

Интересното било, че на това заседание нямало нито една дума от кмета Бойко Борисов. Той не бил взел отношение по въпроса в зала, където се взимали решенията. Тогава Владимир Кисьов направил всичко възможно, за да влезе Росен Плевнелиев, да обясни решението в зала и да се вземе положително решение.

Беше отчетлива една група, която се беше формирала около Демократи за София, „Гергьовден”, Демократическа партия и БЗНС. Тази група се откъсна в един момент и заживя собствен политически и икономически живот в общината. Тя се знае много добре и беше формирана около „Софийски имоти”. Имена няма да споменавам, но решението на Общинския съвет от 2001 до 2007 г. беше мотаене на Бизнес парка от „Софийски имоти, съобщи Лилков.

Хората, които са влияели политически на „Софийски имоти”, били от този кръг. Очевиден бил опитът да се бламира искането на Бизнеспарка, но на каква цена, трябвало да се каже от Росен Плевненлиев и Цветан Цветанов, продължи Лилков. Според него Плевнелев добре знаел кои групи са настоявали и са помогнали да се реализира проектът.  П

БСП не била участвала в дискусията, те само наблюдавали тази битка в ОС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6980 |27.05.2011 Цв.Маркова: Ако Уикилийкс казва истината, защо прокуратурата е спала? . 129| 9149 |24.01.2011 Иван Костов: Някой крие истината . 1| 5051 |15.01.2011 М. Дикме: Касим Дал има кураж да каже истината . 18| 5682 |26.11.2010 М. Димитров: На някои не им отърва истината за "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads